رکورد صادرات در مهر ماه امسال شکسته شد؛ ترخیص نزدیک به 10 ملیون تن کالای مورد نیاز کشور

به گزارش وبلاگ سروری کیا، خبرنگاران- لطیفی، سخنگوی گمرک با بیان اینکه در مهر ماه رکود صادرات شکسته شد از ترخیص 9.7 میلیون تن کالای مورد نیاز کشور در دولت سیزدهم خبر داد.

رکورد صادرات در مهر ماه امسال شکسته شد؛ ترخیص نزدیک به 10 ملیون تن کالای مورد نیاز کشور

سید روح اله لطیفی گفت: تجارت خارجی کشور در دولت سیزدهم افزایش معناداری داشته به گونه ای که در رویه واردات در ماه های شهریور و مهر نسبت به معدل واردات در پنج ماه نخست به ترتیب 95 درصد و 39 درصد در ارزش و 92 و 58 درصد در وزن کالای بیشتری ترخیص قطعی شده است و این رشد در صادرات هم کاملا محسوس بوده و رکورد صادرات ماهیانه در مهر ماه شکسته شد.

وی اضافه کرد: در پنج ماهه نخست امسال 13 میلیون و 819 هزار تن کالای وارداتی به ارزش 16 میلیارد و 631 میلیون دلار به صورت قطعی از گمرکات کشور ترخیص شد و در همین مدت نیز 45 میلیون و 472 هزار تن کالا به ارزش 17 میلیارد و 661 میلیون دلار نیز به کشورهای دیگر صادر شد.

لطیفی اضافه کرد: میانه ماهانه واردات کالا در پنج ماهه نخست امسال، دو میلیون و 764 هزار تن کالا به ارزش سه میلیارد و 326 میلیون دلار بوده است، اما آمارها نشان می دهد در دو ماه اخیر با جهش در ترخیص کالاهای وارداتی و صادرات کالاهای ایرانی در دولت سیزدهم روبرو شدیم.

سخنگوی گمرک توضیح داد: در ماه های شهریور و مهر یعنی استقرار دولت سیزدهم، 9 میلیون و 686 هزار تن کالا به ارزش 11 میلیارد و 108 میلیون دلار از گمرکات کشور ترخیص شد و 29 میلیون و 709 هزار تن کالای ایرانی به ارزش 9 میلیارد و 413 میلیون دلار نیز به سایر کشورها صادر شد.

وی اضافه کرد: از این اندازه پنج میلیون و 319 هزار تن کالای وارداتی به ارزش 6 میلیارد و 490 میلیون دلار مربوط به شهریور و چهار میلیون و 367 هزار تن به ارزش چهار میلیارد و 618 میلیون دلار مربوط به مهر ماه است که از لحاظ وزنی در شهریور 92 درصد و در مهر 58 درصد و از لحاظ ارزش نیز در شهریور 95 درصد و در مهر 39 درصد واردات کالاهای مورد نیاز کشور نسبت به میانه پنج ماهه نخست بیشتر از گمرکات کشور ترخیص شده است.

به گزارش وبلاگ سروری کیا به نقل از بازار، لطیفی در خصوص جهش در صادرات در دولت سیزدهم گفت: آهنگ صادرات از اغاز سال 1400 نسبت به سال 99 رشد فزاینده ای داشته و با وجود رشد صادرات و بازگشت آن به شرایط قبل از همه گیری کرونا، این رشد در دو ماه استقرار دولت سیزدهم آهنگی سریعتر به خود گرفته است به گونه ای که در پنج ماه نخست امسال 45 میلیون و 474 هزار تن کالا به ارزش 17 میلیارد و 661 میلیون دلار از کشور با میانه ماهانه 9 میلیون و 95 هزار تن به ارزش سه میلیارد و 532 میلیون دلار صادر شده بود در صورتی که با اضافه شدن اندازه کالاهای صادراتی در دو ماه شهریور و مهر به اندازه 29 میلیون و 709 هزار تن کالا به ارزش 9 میلیارد و 413 میلیون دلار، سرجمع صادرات هفت ماهه کشور به 75 میلیون و 183 هزار تن به ارزش 27 میلیارد و 74 میلیون دلار رسید.

سخنگوی گمرک توضیح داد: صادرات کشور در شهریور ماه 14 میلیون و 522 هزار تن به ارزش چهار میلیارد و 145 میلیون دلار و در مهر ماه 15 میلیون و 187 هزار تن به ارزش پنج میلیارد و 268 میلیون دلار بوده است که نسبت به میانه ماهانه صادرات در پنج ماهه نخست، در شهریور 60 درصد در وزن و 17 درصد در ارزش و در مهر ماه 67 درصد در وزن و 49 درصد در ارزش افزایش و جهش صادرات را شاهد بودیم به گونه ای که صادرات مهر ماه حدنساب (رکورد) تازه ای را در صادرات کشور جابجا کرده است.

منبع: شفقنا اقتصادی

به "رکورد صادرات در مهر ماه امسال شکسته شد؛ ترخیص نزدیک به 10 ملیون تن کالای مورد نیاز کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رکورد صادرات در مهر ماه امسال شکسته شد؛ ترخیص نزدیک به 10 ملیون تن کالای مورد نیاز کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید