امید به سبز شدن در فصل برگ های نارنجی، آبیاری نوین، فصل کشت خیار را تغییر داد
به گزارش وبلاگ سروری کیا، کشاورزان طبسی توانسته اند با اجرای سیستم های نوین آبیاری، در فصل پاییز نیز خیار را کشت نمایند که مزایای زیادی دارد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های وبلاگ سروری کیا از بیرجند، کشاورزان طبسی با بهره گیری از سیستم های آبیاری نوین تواسته اند علاوه بر بالا بردن فراوری و مدیریت مصرف آب، محصول خیار را خارج از فصلش برداشت نمایند.
خیار در شهرستان طبس در فصول بهار و تابستان کشت می گردد اما با استفاده از سامانه نوین آبیاری در این شهرستان کشاورزان توانسته اند خیار را در فصل پاییز کشت نمایند.
این تجربه پیروز الگویی است برای سایر کشاورزان تا بتوانند در فصول مختلف این محصول را کشت نمایند.
با روش آبیاری قطره ای به وسیله لوله های دریپردار، آب به ریشه گیاه رسیده و باعث افزایش راندمان و صرفه جویی آب تا 85 درصد می گردد.
از ارزان بودن تا مدیریت مصرف آب
یکی از کشاورزان طبسی می گوید: آبیاری قطره ای مزایای زیادی دارد که از جمله آن ها صرفه جویی در هزینه های کشت و ارزان بودن فراوری است.
او ادامه می دهد: از جمله دیگر مزایای آبیاری قطره ای این است که می توان راحت تر با آفات و سموم مقابله کرد که به سلامت محصول یاری می نماید.
بیشتر بخوانید
- هیدروپونیک، کِشتی به صرفه برای دامداری / وقتی بدون خاک هم می توان علوفه فراوری کرد+فیلم
این کشاورز طبسی بیان می نماید: فراوری محصول با استفاده از سیستم های نوین آبیاری نیز افزایش پیدا می نماید و می توان عایدی بیشتری را نصیب کشاورز کرد.
او اظهار می نماید: در شرایط خشکسالی که طبس با آن رو به روست، اجرای سیستم های نوین آبیاری می تواند به مدیریت مصرف آب نیز منجر گردد.
بخشایی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس گفت: برای اجرای طرح های آبیاری کم فشار برای هر هکتار 15 میلیون تومان و برای آبیاری تحت فشار 40 میلیون تومان اعتبار بلاعوض دولتی پرداخت می گردد.
او اضافه نمود: کاهش رشد علف های هرز، کاهش هزینه های کارگری، صرفه جویی در مصرف انرژی و استفاده از این سیستم جهت مصرف کود های شیمیایی از محاسن این نوع آبیاری به شمار می رود.
بخشایی توضیح داد: در حال حاضر در سطحی حدود 16 هکتار از اراضی شهرستان طبس در فصل بهار کشت خیار به صورت غرقابی انجام می گردد که با توجه به پیروزیت این طرح پیش بینی می گردد کشاورزان بیشتری در سال آینده به کشت خیار به صورت قطره ای روی بیاورند.
ر
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان