جای گردشگری غذا در اصفهان خالی است

به گزارش وبلاگ سروری کیا، ایرنا/ براساس سخنان کارشناس صنعت گردشگری و هتلداری و مدرس دانشگاه، جای گردشگری غذا در اصفهان خالی است.

جای گردشگری غذا در اصفهان خالی است

قضیه چیست؟

فریبا یوسفی پیرامون جای گردشگری غذا در اصفهان خالی است، اضافه کرد: غذا زبان مشترک همه مردم جهان است، اما با وجود اینکه ظرفیتهای بسیار خوبی در زمینه غذاهای سنتی در اصفهان و ایران وجود دارد، اما در این راستا به خوبی جذب گردشگر نشده است.

وی اضافه کرد: غذا نیاز روزمره هر فردی است و همه افراد جامعه با هر شرایط اقتصادی از آن استفاده می کنند و بخشی از فرهنگ مردم ایران محسوب می شود.

این کارشناس صنعت گردشگری پیرامون جای گردشگری غذا در اصفهان خالی است، گفت: اگرچه گردشگری غذا نوپاست، ولی در بسیاری از کشورها جای خود را باز کرده است.

وی با اشاره به شعار سال جاری سازمان جهانی گردشگری با عنوان گردشگری روستایی و توسعه پایدار اظهارداشت: به دلیل اینکه هنوز روستاها رنگ و بوی غربی به خود نگرفته اند و غذاهای سنتی با شیوه های پخت قدیمی دارند می توانند در توسعه گردشگری نقش اساسی داشته باشند.

یوسفی درآمد سالانه صنعت گردشگری غذا در جهان را 200 میلیارد دلار برآورد کرد و اضافه کرد: این نوع گردشگری در دوران شیوع ویروس کرونا می تواند جای خود را در صنعت گردشگری باز کند و درآمدزایی خوبی به همراه داشته باشد.

وی شرح داد: برخلاف تعداد بسیار رستوران در شهر اصفهان، در زمینه معرفی تنوع غذایی و نیز در حوزه موزه ها و موزه داری کار ویژه ای انجام نشده و موزه ای که بتوان آن را به عنوان یک نمونه معرفی کرد، در اصفهان نداریم.

مدرس دانشگاه در رشته گردشگری و هتلداری گفت: در اصفهان اغلب رستوران ها به فروش غذاهای اصلی مانند کباب و جوجه کباب تمایل دارند و غذاهای سنتی کمتر در فهرست غذایی آنها یافت می شود.

وی اضافه کرد: اصفهان جز معدود شهرهایی است که به لحاظ پیش غذا، غذای اصلی، دسر، انواع سوپ و آش، نان، انواع نوشیدنی سرد و گرم و ترشیجات تنوع بسیار خوبی دارد و کامل است که می توان برای جذب گردشگر داخلی و خارجی روی آن مانور داد.

یوسفی راه اندازی خیابانی با عنوان فرهنگ، هنر و غذا به صورت حرفه ای را پیشنهاد کرد و گفت: افراد می توانند با حضور در این خیابان علاوه بر تماشای آثار هنری و در فضایی فرهنگی به استفاده از انواع غذا و خوراکی های سنتی بپردازند.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت خوب غذاها و خوراکی های مخصوص افطار و سحر ماه مبارک رمضان ادامه داد: از این طریق می توان گردشگری حلال و خوراکی را توسعه داد و به درآمدزایی از این صنعت پرداخت.

این پژوهشگر اظهارداشت: برای ورود حرفه ای به مقوله گردشگری غذا باید ابتدا به ظرفیت های روستاها در این زمینه توجه کرد، با پژوهشگران حوزه غذا همکاری کرد و در تلاش برای ثبت جهانی غذاهای سنتی خود باشیم.

یوسفی به عملکرد ضعیف در زمینه گردشگری الکترونیک در استان و کشور نیز اشاره و شرح داد: فعالیت محدود و ضعیف در حوزه گردشگری الکترونیک در زمان شیوع ویروس کرونا در کشور و استان به خوبی نمود یافت و کارشناسان گردشگری را به فکر برای تقویت این بخش انداخت.

وی نبود برنامه منسجم و موازی کاری را از چالش های حوزه گردشگری دانست و گفت: در حالی که اغلب کشورها برای گردشگری 10 سال آینده خود برنامه ریزی دارند ایران برای شش ماه آینده نیز برنامه ریزی مناسبی ندارد.

مدرس دانشگاه در رشته گردشگری و هتلداری همچنین به ارائه نشدن آمارهای مورد نیاز حوزه گردشگری توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد و اضافه کرد: درصورت ارائه نشدن این آمارها شرکت های فعال در صنعت گردشگری هم نمی توانند برنامه ریزی مناسبی داشته باشند.

یوسفی با اشاره به اینکه اصفهان هم اکنون شهر جهانی خلاق در زمینه صنایع دستی است، بیان نمود: این عنوان را فقط یدک می کشیم و هیچ نماد و المانی در شهر اصفهان که گویای این عنوان برای گردشگران باشد، وجود ندارد.

وی گفت: حمل ونقل ما در حوزه هوایی، ریلی و زمینی نیز دچار مشکل است و حتی از اتوبوس های دودزا در شهر گردشگری اصفهان استفاده می شود که برازنده آن نیست.

این مدرس دانشگاه نرخ ماندگاری گردشگران در اصفهان را 2.5 روز و پایین برشمرد و عنوان نمود: رسانه ها می توانند نقش موثر و مفیدی در فرهنگ گردشگری داشته باشند، ولی باید دید چند درصد از بودجه نزدیک به دوهزار میلیارد تومانی رسانه ملی برای حوزه گردشگری و توسعه آن هزینه می شود.

زیرساختهای گردشگری در دسترس در اصفهان ضعیف هستند

یوسفی به زیرساخت های ضعیف گردشگری در دسترس در شهر اصفهان اشاره کرد و گفت: شرایط مناسب زیرساختی و دسترسی آسان به ابنیه و اماکن گردشگری و حتی میدان نقش جهان برای معلولان با ویلچر، نابینایان، سالمندان و مادران با کالسکه نوزاد در شهر اصفهان مهیا نیست.

گردشگری در دسترس (Accessible Tourism) یا گردشگری برای افراد ناتوان جسمی و ذهنی، در سال 2009 توسط دیکسون و دارسی مطرح شد.

این شاخه از گردشگری علاوه بر گردشگران معلول، نابینا، ناشنوا، لال و کم بینا، تسهیلاتی را برای زنان باردار، سالمندان و مادرانی که با کالسکه و نوزاد سفر می کنند، فراهم می کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نیز پیش از این درخصوص شرایط گردشگری در دسترس در استان اصفهان گفت: در گردشگری اصفهان تلاش ما این بوده که امکانات گردشگری در دسترس ایجاد شود و توانخواهان و افراد سالمند، نابینایان و ناشنوایان و مادران دارای نوزاد نیز بتوانند از امکانات و مناطق و آثار گردشگری استفاده کنند.

فریدون الهیاری اضافه کرد: این امر به هتل ها، مهمانپذیرها و اماکن اقامتی نیز ابلاغ شده تا کاستی های موجود در این اماکن اصلاح و رفع شود.

وی ادامه داد: در اماکن تاریخی تا جایی که امکانپذیر بوده و محدودیت های موجود در زمینه مداخلات باستان شناسی و میراث فرهنگی را نداشته باشیم و به تغییر در ساختار بنای تاریخی نیز نیازی نباشد، این امکانات و شرایط ایجاد شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با بیان اینکه در بیشتر بناهای تاریخی اصفهان مانند چهلستون و مساجد تاریخی شهر، برای تسهیل تردد این افراد تلاش شده، شرح داد: در عالی قاپو به دلیل چندطبقه بودن بنا امکان دسترسی و ایجاد رمپ و بالابر برای افراد توانخواه و سالمند وجود ندارد، ولی این طرح در دست مطالعه است تا امکان ایجاد بالابرهایی ویژه بدون صدمه زدن به بنای تاریخی به صورت تخصصی بررسی شود.

وی درباره موضوع راهنمایان ویژه گردشگران معلول، نابینا و ناشنوا نیز بیان نمود: با توجه به وجود نظام راهنماهای صوتی به زبان های مختلف در آثار تاریخی و نیز راهنماهای انسانی حاضر در برخی اماکن، نابینایان می توانند از این موضوع بهره مند شوند.

الهیاری اظهارداشت: افراد ناشنوا نیز به دلیل نبود امکانات خاص برای راهنمایی ناشنوایان باید از تابلوهای راهنمای آثار تاریخی که به صورت مصور و به زبان های مختلف است، استفاده کنند ولی این تابلوها تنها اطلاعات محدودی درباره بنا ارائه می کنند و این امر از محدودیت هایی است که باید به تدریج از طریق امکانهای تصویری رفع کنیم.

وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته نگاه گردشگری برای همه در اصفهان نیز وجود داشته، تاکید کرد: باید تدابیری اندیشید تا اماکن تاریخی فاقد دسترسی آسان، برای افراد از جمله معلولان، مادران دارای نوزاد و سالمندان تجهیز و دسترسی آنها تسهیل شود. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: این دسترسی ها علاوه بر اماکن تاریخی باید در سایر محیطهای شهری از جمله مباحث ترافیکی و پیاده راه ها فراهم شود.

منبع: همگردی

به "جای گردشگری غذا در اصفهان خالی است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جای گردشگری غذا در اصفهان خالی است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید