طرز تهیه نرگسی اسفناج
به گزارش وبلاگ سروری کیا، شاید شما هم در ابتدا با خواندن نام نرگسی اسفناج تصور کنید که این غذا از ترکیب گیاه نرگسی و سبزی اسفناج تهیه می گردد. گیاه نرگسی شبیه به هویج است اما رنگ زردی دارد و برخلاف هویج طبع آن خنک است. از این گیاه در دمپخت، سوپ و حتی تهیه مربا نیز استفاده می نمایند. اما این مطلب طرز تهیه نرگسی اسفناج است و ربطی به گیاه نرگسی ندارد. در ادامه ما را همراهی کنید تا شما را با طرز تهیه این غذای مجذوب کننده و خوش طعم آشنا کنیم.
نرگسی اسفناج | |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت غذا | 30 دقیقه |
میزان سختی | کم |
میزان کالری در هر 100 گرم | 103 کیلو کالری |
نرگسی با اسفناج یا اسفناج با گل نرگس؟!
غذای نرگسی اسفناج یک غذای شمالی و اصیل ایرانیست که به شدت مقوی و مفید است. علت نام نرگسی که بر روی این غذا قرار گرفته به علت وجود صیفی نرگسی یا گل نرگس نیست. تنها به این علت که رنگ غذا ترکیب سفید و زرد دارد و آن را شبیه به گل نرگس می نماید، نامش را نرگسی اسفناج گذاشتند. در تهیه این غذا از موادی مانند اسفناج و تخم مرغ استفاده می گردد که هر دو برای بدن فواید زیادی دارند. اگر در حال حاضر رژیم غذایی دارید و تصمیم گرفتید تا وزن خود را کم کنید، نرگسی اسفناج یک غذای مقوی و کم کالری برای شما محسوب می گردد. تهیه این نوع غذا از انواع غذا با اسفناج زمان زیادی نمی خواهد، ضمن اینکه شما با انواع مختلف نرگسی اسفناج روبرو هستید که ما در ادامه آنها را اختصارا توضیح خواهیم داد. در ادامه با طرز تهیه نرگسی اسفناج در کنار ما بمانید.
مواد لازم برای تهیه نرگسی اسفناج
مواد اولیه برای تهیه نرگسی اسفناج به توضیح زیر است:
مواد لازم | میزان مورد نیاز |
پیاز | 1 عدد |
اسفناج | 250 گرم |
سیر | 2 حبه |
نمک، زردچوبه و فلفل | به میزان کافی |
روغن | 1 لیوان |
تخم مرغ | 2 عدد |
مراحل تهیه نرگسی اسفناج
برای تهیه نرگسی اسفناج نیاز به هیچ پیش زمینه ای نیست. تنها کافیست تا مراحل زیر را دنبال کنید.
- مرحله اول: در گام اول از تهیه نرگسی اسفناج ، اسفناج ها را بشویید. سپس آنها را در یک قابلمه مناسب بریزید. اگر اسفناج ها بزرگ هستند قبل از پختن می توانید آنها را به 3 الی 4 قسمت تقسیم کنید.
- مرحله دوم: بعد از قرار دادن اسفناج ها در قابلمه بدون اضافه کردن آب به محتویات ظرف، درب قابلمه را ببندید و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید تا اسفناج ها به آرامی بپزند.
- مرحله سوم: در گام بعدی 15 دقیقه که از پخت اسفناج ها گذشت، آنها را از روی حرارت بردارید و کناری قرار دهید. زمانی که اسفناج ها در حال پختن هستند پیاز را پوست گرفته و به شکل نگینی ریز خرد کنید.
- مرحله چهارم: در یک تابه مناسب یک قاشق غذاخوری روغن بریزید و پیازها را به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا پیازها تفت خورده و اصطلاحاً سبک شوند.
- مرحله پنجم: در مرحله بعد از طرز تهیه نرگسی اسفناج ، وقتی پیازها نرم و سبک شدند، سیرها را نیز ساطوری خرد نموده یا له کنید و به پیاز داغ خود اضافه کنید. دقت کنید که فقط سیرها تفت داده شوند تا عطر آنها فضای آشپزخانه شما را پر کند.
- مرحله ششم: بعد از آن در تهیه نرگسی اسفناج به روش شمالی ، کافیست که چند دقیقه ترکیب پیاز و سیر با یکدیگر تفت بخورند تا با هم به خوبی مخلوط و یکدست شده باشند.
- مرحله هفتم: در گام بعد از طرز تهیه نرگسی اسفناج خوشمزه و مجلسی ، اسفناج ها را به همراه سیر و پیاز تفت داده شده، سرخ کنید. میزان سرخ شدن اسفناج به ذائقه شما بستگی دارد. می توانید اسفناج ها را زیاد سرخ کنید یا اینکه فقط آنها را تفت بدهید.
- مرحله هشتم: بعد از آن نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و مجددا این ترکیب را با هم مخلوط کنید. بعد از آن در تهیه نرگسی اسفناج به روش ساده ، شما می توانید وسط اسفناج های سرخ شده را باز کنید و تخم مرغ ها را در این قسمت بشکنید. این نرگسی اسفناج طعمی بی نظیر دارد. حالا درب تابه را ببندید و اجازه بدهید تا تخم مرغ ها با حرارت ملایم و کم پخته و سفت شوند.
- مرحله نهم: در نهایت این کاملاً به ذائقه شخصی شما بستگی دارد که تخم مرغ ها را هم بزنید یا با زرده هم نزده نرگسی اسفناج خود را آماده کنید. بعد از این مرحله نرگسی شما آماده است. نرگسی اسفناج به شدت یک غذای سالم و مقوی محسوب می گردد. در خاتمه نرگسی را به ظرف سرو نهایی منتقل نموده و نوش جان کنید.
دنیای مجذوب نماینده انواع نرگسی ها
همانطور که در ابتدای مطلب نیز اشاره کردیم، نرگسی انواع مختلفی دارد. این غذای سالم و مقوی با مواد اولیه متفاوتی تهیه می گردد که در ادامه به اختصار چند دستور تهیه مختلف نرگسی را برای شما توضیح خواهیم داد.
نرگسی اسفناج با برنج
در تهیه نرگسی اسفناج خوشمزه و مجلسی با برنج شما علاوه بر موادی که در نرگسی اسفناج ساده نیاز خواهید داشت، باید برنج هم به این ترکیبات اضافه کنید. در این طرز تهیه برنج باید با اسفناج ساطوری شده مخلوط گردد و سپس در یک ظرف بزرگتر با سایر مواد به آرامی پخته گردد. برای اطلاع از نحوه پخت این غذا به طرز تهیه نرگسی اسفناج با برنج مراجعه کنید.
نرگسی اسفناج با قره قروت
در تهیه نرگسی اسفناج با قره قروت به روش شمالی کافیست که شما به مخلوط تهیه شده برای نرگسی اسفناج، قره قروت یا آبغوره اضافه کنید. یعنی بعد از تفت داده شدن سیر و پیاز با اسفناج، آبغوره و قره قروت را با این ترکیب مخلوط کنید. البته برای اطلاع از چگونگی طبخ این غذا بهتر است به طرز تهیه نرگسی اسفناج با قره قروت مراجعه کنید تا ابعاد و زوایا کار را به خوبی یاد بگیرید.
نرگسی اسفناج با گوشت چرخ نموده
این نرگسی اسفناج را هم با نان و هم با برنج می توان سرو کرد. ضمن اینکه بقدری کامل و مقوی است که می تواند به عنوان ساندویچ نرگسی اسفناج با گوشت چرخ نموده ،انرژی یک روز شما در محل کار یا مدرسه و دانشگاه را تامین کند. طبخ آن آسان است اما برای از بین بردن بوی گوشت در این غذا بهتر است به طرز تهیه نرگسی اسفناج با گوشت چرخ نموده مراجعه کنید.
طرز تهیه طرز تهیه نرگسی اسفناج با سیب زمینی
نرگسی اسفناج با هر ماده اولیه ای که ترکیب گردد، شما را غافلگیر خواهد نمود. این غذا در کنار سیب زمینی یک وعده یا میان وعده بشدت محبوب برای عاشقان سیب زمینی خواهد بود. در طرز تهیه نرگسی اسفناج با سیب زمینی قید نموده ایم که برای خوشمزه تر شدن آن باید از چه ترفندی بهره ببرید.
طرز تهیه طرز تهیه نرگسی اسفناج با لپه
همانطور که از نام این غذا تعیین است، برای تهیه این نرگسی اسفناج باید از لپه استفاده کرد. اما لپه تنها ماده نو در این غذا نیست. برنج هم به یاری لپه خواهد آمد تا با یک نرگسی اسفناج نو، شما را به وجد آورد. باقی مواد اولیه مانند نرگسی اسفناج است و تغییری نمی نمایند. اما در این دستور پخت چند ریزه کاری وجود دارد که برای دانستن آنها باید به طرز تهیه نرگسی اسفناج با لپه مراجعه کنید.
طرز تهیه طرز تهیه نرگسی با رب انار
نرگسی اسفناج با رب انار طعمی خنک و ترش داررد. البته اگر رب انار شما ملس باشد، طعم نهایی هم تغییر می نماید. این نرگسی اسفناج قابلیت این را دارد که بعنوان یک غذای کامل، استفاده گردد چون تمام طعم ها را در خود جمه نموده است. آماده کردن آن موقع زیادی نمی خواهد اما یک نکته مهم دارد که در طرز تهیه نرگسی اسفناج با رب انار به آن اشاره نموده ایم.
نکات خوش طعم شدن نرگسی اسفناج
از طرز تهیه نرگسی اسفناج گفتیم. حالا با چند نکته برای خوش طعم شدن این غذا ما را همراهی کنید.
- سبزیجات هرچه قدر که بیشتر پخته شوند، خاصیت خود را هم از دست خواهند داد. توصیه می کنیم که از پختن زیاد اسفناج صرف نظر کنید.
- همه ما می دانیم که غذاها هرچه شورتر و چرب تر باشند، لذیذتر هستند. اما نباید فراموش کنید که سلامتی در درجه اول اهمیت است. پس سعی کنید تا نرگسی اسفناج شما کم نمک و کم روغن باشد.
- شما می توانید برای تهیه نرگسی اسفناج خوشمزه و مجلسی بعد از اینکه وسط اسفناج ها را باز کردید، تخم مرغ ها را در کاسه ای شکسته و آنها را چند دقیقه با چنگال هم بزنید. بعد از مخلوط شدن سفیده و زرده، کاسه حاوی تخم مرغ را در وسط اسفناج یا بر روی سطح اسفناج بریزید. سپس درب ظرف را ببندید تا در نهایت یک نرگسی اسفناج اصیل با طعمی بی نظیر داشته باشید.
- نکته خاتمهی در طرز تهیه نرگسی اسفناج به روش ساده این است که بعضی از افراد در انتهای پخت به ترکیب تخم مرغ، اسفناج، پیاز و ادویه جات، کمی پودر نعنا خشک اضافه می نمایند. باز هم تذکر می دهیم که استفاده از از این مواد به ذائقه شخصی شما بستگی دارد.
نرگسی اسفناج برای یک میزبانی ساده و بی نقص
در این مطلب طرز تهیه نرگسی اسفناج را برای شما گفتیم. نکات و زیروبم های این غذای لذیذ را برای شما توضیح دادیم. در نهایت باید دقت کنید که تهیه نرگسی اسفناج به عنوان یک غذای سالم و مقوی تنها به رعایت کردن میزان نمک و روغن بستگی دارد. ضمن اینکه نرگسی های مختلفی در فرهنگ های متنوع ایرانی تهیه می شوند که دانستن و آشنا بودن با طرز تهیه آن ها خالی از لطف نیست.
در خاتمه، اگر قصد داشتید تا این غذای خوشمزه را تهیه کنید، می توانید از وبلاگ سروری کیا یاری بگیرید. به بخش سفارش آنلاین کافه وبلاگ سروری کیا سر بزنید و صبحانه یا میان وعده موردعلاقه خود را سفارش دهید.
منبع: اسنپ فود