امتیاز های مثبت و منفی داشتن تابعیت دوگانه

به گزارش وبلاگ سروری کیا، تابعیت دوگانه یکی از فرصت هایی است که هیچ کدام از ما به راحتی از کنارش عبور نمی کنیم. البته در میان ما عده ای نیز هستند که تنها نام این فرصت را از رسانه های جمعی شنیده و از نکات مثبت داشتن تابعیت دوگانه و نکات منفی داشتن تابعیت دوگانه بی اطلاع هستند. این دسته از دوستان گمان می نمایند تابعیت دوگانه یک نشانه بسیار با ارزش است که به آن ها فرصت جا به جایی و مسافرت دائمی بین دو کشور را می دهد، بدون این که احتیاج به گیرین کارت و ویزا و ویزا باشد. هر چند این تفکر درست است اما همه آن چیزی نیست که تابعیت دو گانه در پی دارد. در جانب دیگر این امتیاز دلچسب نکات منفی داشتن تابعیت دوگانه نیز دیده می گردد که گاهی از آن غافل هستیم. وجود این چالش ها در کنار فرصت های داشتن تابعیت دوگانه ما را بر آن داشت که قلم در دست گیریم و به معرفی کامل تابعیت دوگانه و مزایا و معایب آن بپردازیم تا اگر زمانی فرصت به دست آوردن این نشان نصیبتان شد با یک دید باز و شناخت کامل به سوی آن حرکت کنید و یا از آن اجتناب کنید.

امتیاز های مثبت و منفی داشتن تابعیت دوگانه

تعریفی اجمالی از نشان پر زرق و برق تابعیت دوگانه

نشان پر زرق و برق تابعیت دوگانه که بعضی آن را با نام دو ملیتی نیز می شناسد به صورت اتوماتیک به بعضی افراد اعطا می گردد. فرض را بر این بگیرید که یک زوج جوان ایرانی برای تولد فرزندشان که در راه است به کشور آمریکا سفر می کنند و نوزادشان در خاک این کشور به دنیا می آید. به علت این که این نوزاد در آمریکا به دنیا آمده امتیاز شهروندی کشور آمریکا را به دست آورده و چون پدر و مادری ایرانی دارد، شهروند ایران نیز به شمار میرود. نوزاد قصه ما در آن واحد هم شهروند ایران است و هم شهروند آمریکا. این تجمیع دو شهروندی سبب می گردد که نوزاد را دو ملیتی یا دو تابعیتی بنامند. این موضوع به صورت معکوس نیز وجود دارد. یعنی اگر یک زوج آمریکایی هوس کنند که بچه خود را در خارج از خاک آمریکا و در کشوری ثانویه به دنیا بیاورند طبق قوانین بین الملل، کشور مقصد به فرزندشان امتیاز داشتن دومین تابعیت را نیز می دهد. البته این تنها راه بدست آوردن امتیاز تابعیت دوگانه نیست. اما سریع ترین راه و کم هزینه ترین راه به شمار میرود. علاوه بر راه فوق که به شما معرفی کردیم راه های دیگری نیز وجود دارد. به عنوان مثال راه های قانونی که فرایند ای گاهاً طولانی دارند. یکی از این راه ها ازدواج با یک فرد غیر ایرانی است. البته این ازدواج نیز شرایط خاص خود را دارد. شما باید مجوز ورود به کشور همسرتان را داشته باشید آن هم مجوز یا به اصطلاح گیرین کارتی با اعتبار سه ساله و بعد باید به مدت سه سال با همسر خود در کشور خارجی یاد شده زندگی کنید تا پس از گذشت این فرایند و بعد از آنالیز های قانونی این امتیاز نصیبتان گردد. البته این امتیاز و فرصت در تمام کشورهای دنیا وجود ندارد و تنها بعضی از کشورها چنین قانونی را قبول دارند و بدان پایبندند. یکی از همین کشورها استان متحده آمریکا می باشد که همه ساله از این طریق تعداد قابل توجهی نشان تابعیت دوم را برای افراد صادر می نماید. راه های قانونی معمولاً پیچیدگی های خاص خود را دارد اما بعضی ها همه نوع پیچیدگی و سختی را به جان می خرند تا به این نشان برسند زیرا که برق امتیازهای حاصله از نشان دو تابعیتی چشم های آنان را به خود خیره نموده است.

نکات مثبت

1-بهره مندی از امکانات موجود در هر دو کشور بدون محدودیت و هزینه ای غیر معقول

شاید علاوه بر امتیاز سفر بدون دردسر میان دو کشور بتوانیم دومین امتیاز مهم داشتن ملیت دوگانه را استفاده از امکانات موجود در هر دو کشور عنوان کنیم. این امکانات عبارتند از عضویت در کانون های اجتماعی و فرهنگی استفاده از حقوق شهروندی هر دو کشور، حق رأی در هر دو کشور، امکان کاندید شدن برای ریاست جمهوری هر دو کشور، در صورت نبود منع قانونی استفاده از امتیازاتی که برای بازنشستگان تدارک دیده شده، دریافت حقوق کارمندی در صورت شاغل بودن در هر دو کشور، امکان تحصیل بدون هزینه های جانبی. این امتیاز های ریز و درشت و بعلاوه امتیازهای دیگری از این دست همان چیزی است که افراد را بیش از پیش مشتاق دریافت امتیاز تابعیت دوگانه می نماید و از نکات مثبت داشتن تابعیت دوگانه هست.

2-افزایش شناخت و آگاهی در زمینه های مختلف هر دو کشور

زمانی که امتیاز تابعیت دو گانه در دست یک فرد باشد این فرصت را دارد که در زمان اقامتش در هر کدام از این کشورها به دانش خود درباره مسائل ریز و درشت این کشورها بیافزاید. آداب و رسوم آن ها را بشناسند و با یکدیگر مقایسه کند. زبان هر دو کشور را بیاموزد و سبک زندگی آن دو کشور را فرا گیرد. از نکات مثبت موجود در هر دو کشور الگو گیری کنند و کارهای خود و یا کشور را سر و سامان دهند. به همین علت است که بیشتر مقامات کشوری در پی چنین امتیازی می باشند چرا که عنوان می کنند با شناختی که حاصل می کنند، می توانند کشوری که در آن مسولیتی قابل ملاحظه دارند را به جلو راهنمایی کنند و از مسائل برهانند و این از نکات مثبت داشتن تابعیت دوگانه هست.

3-داشتن دو پاسپورت از دو کشور در یک جیب

کسانی که نام دو تابعیتی یا دو ملیتی را با خود یدک می کشند، می توانند در آن واحد دو گذرنامه در یک جیب قرار دهند. آن ها بدون اینکه مسئله ای از نظر قانونی داشته باشند، می توانند به هر دو کشور سفر کنند. این امتیاز مثبت به کسانی که دانشجوی یکی از این دو کشور هستند و یا خانواده هایشان در هر دو کشور ساکن هستند، اجازه می دهد بدون معطلی و احتیاج به ویزا تنها با تهیه یک بلیت خود را به خانواده یا دانشگاه محل تحصیل برسانند و در وقت و زمان و هزینه صرفه جویی کنند و زمانی را که باید صرف مراحل قانونی کنند در کنار خانواده می گذرانند و یا به تحقیقات علمی اختصاص می دهند.

4-اجازه سرپرستی و مالکیت بر تمام اموال و املاک منقول غیر منقول آن هم بدون دردسر

اگر روزی سرمایه فرد دو تابعیتی به حدی رسید که توانایی خرید املاک و یا مستغلات را بیابد دیگر مسئله ای برای خرید ندارد. چرا که از نظر قانونی افراد دو تابعیتی می توانند بدون گرفتاری و موانع قانونی موجود، در هر یک از دو کشوری که سند شهروندی دارند املاکی را خریداری کنند و بر روی آن ها مدیریت و نظارت بدون محدودیت داشته باشند. البته بعضی کشورها قوانین خاص خود را در این زمینه دارند اما آن چیزی که به صورت کلی مطرح است نشان دهنده این فرصت سرمایه گذاری می باشد و این مورد از نکات مثبت داشتن تابعیت دوگانه هست.

نکات منفی

1-دیواره هایی از جنس صلاحیت امنیتی

کسانی که دارای تابعیت دوگانه می باشند خواسته یا ناخواسته بیشتر از افراد تک تابعیتی زیر ذره بین نهادهای اجرایی کشورها قرار دارند چرا که احتمال جاسوس بودن آن ها وجود دارد. البته کسانی که از بدو تولد دو تابعیتی هستند این حساسیت ها را کمتر احساس می کنند اما کسانی که برای رسیدن به تابعیت دوم کوشش نموده و انواع راه های قانونی را پشت سر گذاشته، با سختی های بیشتری دست به گریان هستند مخصوصاً اگر شغل دولتی داشته باشند و یا بخواهند به مدارج بالایی در بخش های مختلف یکی از دو کشور برسند. به همین علت در شرایطی که فرد در پی شغل های دولتی و یا مطرح کشوری باشد، بهتر است از اول به سوی نشان تابعیت دوگانه نرود.

2-اجرای قوانین هر دو کشور به صورت کامل و احترام به قوانین شهروندی

در هر کشور قوانینی وضع شده که شهروندان را موظف به اجرای آن ها می نماید. حال فرض کنید فردی دو تابعیتی را که موظف است به قوانین هر دو کشوری که امتیاز شهروندی را دارد، احترام بگذارد. مثلاً اگر یک آقای جوان امتیاز دو تابعیتی بودن را داشته باشد باید برای هر دو کشور به خدمت سربازی برود و اگر روزی آن دو کشور وارد جنگ گردد و فرد سرباز یکی از کشورها باشد تابعیت کشور دوم را از دست می دهد و حتی مورد پیگرد قانونی نیز قرار می گیرد. البته بعضی قوانین مانند قوانین کشور آمریکا از انعطاف پذیری قابل مشاهده ای برخوردار است ولی فرد دو تابعیتی باید تمامی این قوانین را بداند و با شناخت کامل در پی به دست آوردن امتیاز تابعیت دوگانه باشد. در غیر این صورت قوانین و تبصره هایش چون یک دام فرد بی اطلاع را اسیر خود می نماید که این از نکات منفی داشتن تابعیت دوگانه هست.

3-مدیریت منابع مالی و چالش های بی خاتمه آن

رسیدن به تابعیت دوگانه مستلزم صرف هزینه هایی چشم گیر نیز می باشد. البته بعضی کشورها برای تمدید این امتیاز نیز از فرد متقاضی طلب هزینه می کنند که بعضی از آن ها غیر قانونی نیز می باشد. به همین علت ضروری است یک فرد دو تابعیتی به صورت مداوم با یک وکیل در این زمینه مشورت به عمل آورد. هر چند مشاوره با وکیل نیز هزینه های خود را دارد اما به فرد مذکور اختیار می دهد تا اموال و دارایی هایش را به خوبی مدیریت کند. به واحد پولی هر دو کشور تبدیل کند و یا آن ها را بدون منع قانونی به وسیله بانک های بین المللی بین دو کشور منتقل کند. البته قانون نیز بر این پیچیدگی ها افزوده است چرا که سعی بر آن بوده که با وضع قوانین به اصطلاح دست و پا گیر هر گونه تخلف مالی را کنترل کند.

4-پرداخت مالیاتی دو برابر ارمغان مالی امتیاز تابعیت دوگانه

هر کشوری در این دنیا پهناور برای تأمین اعتبارات و هزینه های مورد احتیاجش ناچار است که از شهروندانش مالیات دریافت کند. حال یک فرد دو تابعیتی را در نظر بگیرید که موظف به هر دو کشور در زمان معین شده مالیات بپردازد. البته که قوانین مالیاتی هر کشور سالانه دستخوش تغییر می گردد اما هنوز قوانینی وضع نشده که افراد دو تابعیتی را از مالیات دو برابری نجات دهد. لذا شهروند دو ملیتی باید اندازه معین شده را در هر دو کشور بپردازد و در برابر این قانون سر تعظیم فرود آورد. البته بعضی کشورها از شهروندان دارای تابیعت دوگانه هزینه های بیشتری نیز می گیرند. پس پیش از اقدام برای گرفتن امتیاز دو تابیعتی با یک کارشناس مالیات موضوع را مطرح کنید و بعد اگر دیدید که مالیات وضع شده برای شما ارزان است ادامه مراحل قانونی را طی کنید. این مورد از نکات منفی داشتن تابعیت دوگانه می باشد.

کلام آخر

مواردی که تا کنون خدمت شما عنوان کردیم، روشنی ها و تاریکی های داشتن تابعیت دوگانه است. برای بعضی افراد ممکن است تیرگی ها آنقدر اثرگذار باشد که طعم شیرینی دو تابعیتی بودن را درک نکنند اما بعضی دیگر با توجه به توانایی های فردی و برنامه هاشان این سختی ها را به جان می خرند و به شیرینی ها می رسند. در آخر باید بگوییم که امتیاز دو تابیعتی کاملاً به فرد و شرایط اش بستگی دارد و برای هر کسی نمی تواند اوج هدف باشد. پس با شناخت کامل از خود برنامه هایتان، توانایی هایتان و قوانین کشورها برای گرفتن این نشان دست دراز کنید و کوشش کنید.

منبع: همگردی

به "امتیاز های مثبت و منفی داشتن تابعیت دوگانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "امتیاز های مثبت و منفی داشتن تابعیت دوگانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید