فراوری واکسن آبزیان در دستور کار موسسه تحقیقات علوم شیلاتی نهاده شد
به گزارش وبلاگ سروری کیا، تهران(پانا) - رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور از شروع پروژه تحقیقاتی فراوری اتوواکسن ها و واکسن های بومی آبزیان خبر می دهد و همچنین می گوید پروژه پرورش ماهی در قفس یکی از پروژه های اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی است که موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور،نقش تحقیقاتی خود را در افزایش فراوری در واحد سطح آبزیان مالی در صنعت رو به رشد قفس های دریایی ایفا نموده است.

به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، محمود بهمنی با اشاره به این که پروژه تحقیقاتی فراوری اتوواکسن و واکسن های بومی آبزیان در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی در قالب بذر واکسن تحقق خواهد یافت، گفت: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت دام OIE بیش از 20 درصد تلفات آبزیان ناشی از بروز بیماری های عفونی (باکتریایی و ویروسی) است.
رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: با توجه به اهمیت اقتصادی تلفات آبزیان ناشی از بیماری های عفونی، این موسسه در سه گام اساسی فراوری بذر واکسن بیماری های عفونی ماهی قزل آلا، کیت تشخیص سریع بیماری در میگو و بذر واکسن بیماری های عفونی در ماهی سی باس در قفس های پرورشی را پی گیری می نماید.
بهمنی اضافه نمود: اگر فراوری آبزیان در حد متوسط سالانه 500 هزار تن در نظر گرفته گردد، گردش اقتصادی حاصل از این بازار بیش از 15 هزار میلیارد تومان است و از این رو استفاده از واکسن در صنعت آبزیان بسیار اهمیت داشته و از خسارت های احتاقتصادی ناشی از بروز بیماری های عفونی، جلوگیری خواهد نمود.
وی ادامه داد: در کنار بکارگیری واکسن ها با بهره مندی از مکانیزاسیون، ضمن کاهش احتیاج آبی، می توان به افزایش فراوری در واحد سطح آبزیان پرورشی یاری کرد.
رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: یکی از مهمترین تکنولوژی های بکارگرفته شده در تحقیقات آبزی پروری، استفاده از انواع هواده ها و ژنراتورهای فراوری اکسیژن بوده که ضمن بهبود کیفیت آب، به افزایش معنی دار فراوری آبزیان در واحد سطح (به وسیله افزایش تراکم ذخیره سازی) یاری نموده است.
بهمنی درباره پروژه پرورش ماهی در قفس را یکی از پروژه های اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی عنوان و توضیح داد: با آغاز فعالیت پرورش ماهی در قفس های دریایی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در مورد معرفی گونه های بومی از جمله صبیتی، شانک و ماهی آزاد دریای خزر اقدامات موثری را انجام داده و با فراوری غذای اختصاصی برای این ماهیان، نقش تحقیقاتی خود را در افزایش فراوری در واحد سطح آبزیان اقتصادی در صنعت رو به رشد قفس های دریایی ایفا نموده است.
رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور دستیابی به فرمول تخصصی غذای ماهیانی همچون ماهی آزاد دریای خزر، ماهی تیلاپیا و همچنین بهینه سازی غذای ماهی کپور با بهره گیری از گیاهان دارویی به عنوان مکمل غذایی و بکار گیری جلبک های دریایی به عنوان بخشی از غذای آبزیان پرورشی را از دستاوردهای این موسسه نام برد و اضافه نمود: این فرمول تخصصی غذای ماهیان و بهره گیری از جلبک ها ضمن افزایش فراوری در واحد سطح به بهبود کیفیت لاشه آبزیان از جمله گوشت میگو یاری شایانی می نماید.
منبع: خبرگزاری پانا