هزینه زندگی در آلمان

به گزارش وبلاگ سروری کیا، هزینه زندگی در آلمان نسبت به کشورهای اروپای غربی کمتر و نسبت به کشورهای اروپای شرقی و نیز بسیاری از دیگر منطقه ها دنیا بیشتر است. کیفیت زندگی، حمل و نقل، مراقبت های درمانی و سیستم آموزشی در آلمان از استاندارد بالایی برخوردار بوده و هزینه خرید در فروشگاه ها در شهرهای بزرگ این کشور به مقدار قابل توجهی پایین تر از دیگر شهرهای بزرگ اروپا است. به طور کلی هزینه زندگی نسبت به شهرهای بزرگ اروپایی مانند پاریس، لندن، رم، بروکسل و زوریخ کمتر است. البته هزینه زندگی در کشور آلمان مانند هرجای دیگری تا حد زیادی به سبک زندگی فرد و شهر و ناحیه ای که در آن زندگی می نماید، بستگی دارد. در این مقاله به آنالیز هزینه های زندگی در آلمان شامل هزینه تحصیل و زندگی دانشجویی، هزینه مسکن، هزینه حمل و نقل و هزینه بیمه سلامت و نیز هزینه زندگی در شهرهای مختلف آلمان و به نوعی همه چیز درباره کشور آلمان خواهیم پرداخت.

هزینه زندگی در آلمان

هزینه تحصیل در آلمان

آلمان دارای تعداد زیادی دانشگاه است که در رتبه بندی دنیای، جزو دانشگاه های برتر به حساب می آیند. با وجود اینکه دانشجویان بین المللی برای تحصیل در بعضی از دانشگاه های آلمان باید شهریه پرداخت نمایند، اما تحصیل در بیشتر دانشگاه های این کشور هزینه ای ندارد و این یکی از مهمترین دلایل تمایل دانشجویان بین المللی به تحصیل در آلمان است. تنها مبلغی که دانشجویان بین المللی (برای دانشگاه های رایگان) می پردازند، هزینه های مربوط به حمل و نقل، خدمات اجرایی، تجهیزات ورزشی و… است. بعلاوه وجود بورسیه های تحصیلی در آلمان این کشور را مقصدی مجذوب کننده برای دانشجویان ساخته است. سطح بالای دانشگاه های آلمان از دیگر دلایل تبدیل این کشور به یک کانون دانشجویی است. 46 دانشگاه از برترین دانشگاه های آلمان در سال 2020 در بین 1000 دانشگاه برتر دنیا قرار دارند.

هزینه زندگی دانشجویی در آلمان

تحصیل در دانشگاه های رایگان که به نوعیساده ترین راه مهاجرت به آلمان نیز محسوب می گردد، تا حد بسیار زیادی هزینه زندگی در آلمان را کاهش می دهد. آلمان برای دانشجویان بین المللی کشور گرانی نیست. هزینه زندگی دانشجویی در آلمان به طور میانه 600 تا 800 یورو در ماه است که در مقایسه با بیشتر کشورهای دیگر اروپایی، ارزان است. همانطور که پیش تر ذکر شد، هزینه زندگی در کشور آلمان به سبک زندگی، شهر و محله ای که در آن زندگی می کنید، بستگی دارد. بنابراین قبل از انتخاب شهر مورد نظر، باید درباره هزینه های زندگی در آن شهر تحقیق کنید. برای مثال اجاره ماهیانه، هزینه خوراک و پوشاک در شهرهای صنعتی بزرگ، گران تر از شهرهای کم جمعیت است. در صورت مدیریت هزینه مسکن، خوراک و حمل و نقل، پرداخت هزینه های دیگر تا حد زیادی آسان خواهد شد. برای کم کردن هزینه زندگی ، دانشجویان بین المللی می توانند شهرهای ارزان تر را برای تحصیل انتخاب نمایند یا بورسیه تحصیلی آلمان را دریافت نمایند. بعلاوه با کم کردن هزینه های اضافه (مانند چند بار در هفته رستوران رفتن)، می توانند هزینه زندگی را بسیار کاهش دهند. علاوه بر این استفاده از مسکن اشتراکی (زندگی با هم خانه)، زندگی در خوابگاه و یا زندگی با یک خانواده میزبان (host family) از مهم ترین راهکارهای مؤثر برای کاهش هزینه زندگی در این کشور است. ترتیب نواحی بر اساس هزینه مورد احتیاج برای زندگی به توضیح زیر است: 1- جنوب 2- غرب 3- شمال 4- شرق

بر اساس ترتیب فوق، جنوب آلمان گران ترین منطقه این کشور بوده و دو شهر بزرگ این ناحیه (مونیخ و اشتوتگارت) گران ترین شهرها برای زندگی هستند. این در حالی است که شرق آلمان ارزان ترین منطقه برای زندگی است.

در جدول زیر می توانید میانه هزینه های زندگی دانشجویی در آلمان را مشاهده کنید.

هزینه های زندگی دانشجویی میانه مبلغ هزینه ماهانه (یورو)
اجاره مسکن 200-300
خوراک 140-160
پوشاک 42
کتاب و لوازم التحریر 20
حمل و نقل 70-90
بیمه و خدمات درمانی 80
تلفن و اینترنت 31
تفریح و ورزش 40-60
جمع کل 623-783

هزینه مسکن در آلمان

بخش عمده ای از هزینه زندگی در آلمان شامل هزینه مسکن است که نسبتاً هزینه بالایی است و می توانید مقاله همه چیز درباره اجاره خانه در آلمان این مورد را کاملا مطالعه کنید. گفتنی است که این هزینه تا حد زیادی به ناحیه و شهر مورد نظر بستگی دارد. با وجود اینکه هیچ محدودیتی برای خرید مسکن برای مهاجران وجود ندارد اما بیشتر مهاجران اجاره مسکن را ترجیح می دهند. اجاره مسکن در مونیخ، فرانکفورت، برلین، دوسلدورف و هامبورگ بالاترین هزینه و در برمن و لیپزیگ پایین ترین هزینه را دارد. برترین راه برای پیدا کردن آپارتمانی مناسب در آلمان، مراجعه به مشاورین املاک است ولی اگر آگهی های تبلیغاتی را برای پیدا کردن آپارتمان انتخاب می کنید، به واژگان استفاده شده در تبلیغات دقت کنید. برای مثال در صورتی که در آگهی آپارتمان موردنظر، از واژه 4 اتاقه استفاده نموده باشد در حقیقت این آپارتمان 2 اتاق خواب، 1 هال و 1 سالن غذاخوری دارد (آشپزخانه، راهرو و سرویس ها جزو اتاق ها محسوب نمی شوند). بر اساس قانون، پرداخت هزینه مربوط به مشاورین املاک بر عهده موجر (صاحب خانه) است. بنابراین قبل از عقد قرارداد شرایط مربوط به پرداخت هزینه مربوطه را با دقت مطالعه کنید.

هزینه حمل و نقل در آلمان

سیستم حمل و نقل عمومی در آلمان دارای کیفیت بالا و هزینه قابل قبولی (نسبت به سیستم حمل و نقل در شهرهای اروپایی دیگر) است. افراد با استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی، می توانند میزان قابل توجهی از هزینه زندگی در آلمان را کاهش دهند. هزینه حمل و نقل در این کشور به صورت ماهیانه، از 60 تا 90 یورو متغیر است که البته این هزینه تا حد زیادی به محل زندگی بستگی دارد. سیستم حمل و نقل عمومی در آلمان از کیفیت خوبی برخودار است و بعلاوه قطارهای داخل شهری گاهی گزینه های ارزان ای را در اختیار مسافران قرار می دهند. برای مثال افرادی که کارمند هستند و برای حمل و نقل خود (به محل کار) از این قطارها استفاده می نمایند، می توانند با تهیه BahnCard، هزینه کمتری بپردازند. این بلیط برای حمل و نقل با اتوبوس نیز قابل استفاده است.

برای مطالعه بیشتر: هزینه زندگی دانشجویی در ایتالیا

هزینه بیمه سلامت در آلمان

بیمه سلامت یکی از موضوعات ضروری برای تمام افراد مقیم آلمان می باشد. به عبارت دیگر افراد از اولین روزی که وارد این کشور می شوند باید برای دریافت بیمه سلامت خود اقدام نمایند. دانشجویان بین المللی نیز بدون داشتن بیمه سلامت نمی توانند در دانشگاه ثبت نام نمایند. به طور کلی دو نوع بیمه سلامت (بیمه سلامت عمومی/ خصوصی) در آلمان وجود دارد که افراد می توانند هرکدام از این بیمه ها را براساس احتیاج و هزینه ای که میخواهند پرداخت نمایند، انتخاب نمایند. هزینه پرداختی برای دریافت بیمه سلامت بسته به نوع آن فرق دارد. داشتن بیمه سلامت عمومی برای تمامی افراد مقیم آلمان ضروری بوده و هزینه پرداختی به وسیله دولت تنظیم می گردد. در صورتیکه افراد مایل به دریافت خدمات درمانی بیشتری باشند باید برای دریافت بیمه سلامت خصوصی اقدام نمایند که هزینه بیشتری نیز دارد.

کیفیت و هزینه زندگی در شهرهای مختلف آلمان

براساس جدیدترین آمار گزارش شده در سال 2019، شهرهای مونیخ (رتبه 3 دنیای)، دوسلدورف (رتبه 6 دنیای) و فرانکفورت (رتبه 7دنیای) از جمله 10 شهر برتر دنیا محسوب می شوند. شهرهای دیگر آلمان مانند هامبورگ، برلین، نورمبرگ و اشتوتگارت نیز از جمله شهرهای با کیفیت آلمان به حساب می آیند. در ادامه به توضیحاتی در خصوص بعضی از آنها خواهیم پرداخت:

هزینه زندگی در مونیخ

زندگی در مونیخ نسبت به شهرهای دیگر آلمان، از هزینه بالاتری برخوردار است. بعضی از هزینه های زندگی در مونیخ به توضیح زیر است:

هزینه اجاره مسکن در مونیخ

شرایط آپارتمان میانه اجاره ماهانه (یورو)
آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر 1165
آپارتمان یک خوابه خارج از مرکز شهر 857
آپارتمان سه خوابه در مرکز شهر 2210
آپارتمان سه خوابه خارج از مرکز شهر 1690

هزینه قبوض در مونیخ

قبض میانه هزینه ماهانه (یورو)
قبوض پایه (برق، سیستم گرمایشی، سرمایشی، آب، بازیافت) 243
اینترنت 33

هزینه حمل و نقل در مونیخ

نوع هزینه مبلغ هزینه (یورو)
بلیط یک طرفه (حمل ونقل عمومی) 2/90
بلیط یک ماهه 66/60
تاکسی (هر 1 کیلومتر) 1/90
بنزین (1 لیتر) 1/46

هزینه زندگی در دوسلدروف

میانه بعضی از هزینه های زندگی در دوسلدورف به توضیح زیر است:

هزینه اجاره مسکن در دوسلدورف

شرایط آپارتمان میانه اجاره ماهانه (یورو)
آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر 691
آپارتمان یک خوابه خارج از مرکز شهر 528
آپارتمان سه خوابه در مرکز شهر 1,497
آپارتمان سه خوابه خارج از مرکز شهر 1,047

هزینه حمل و نقل در دوسلدورف

نوع هزینه مبلغ هزینه (یورو)
بلیط یک طرفه (حمل ونقل داخلی) 2/80
بلیط یک ماهه 75
تاکسی (هر 1 کیلومتر) 2/20
بنزین (1 لیتر) 1/38

هزینه قبوض در دوسلدورف

قبض میانه هزینه ماهانه (یورو)
قبوض پایه (برق، سیستم گرمایشی، سرمایشی، آب، بازیافت) 215
اینترنت 31

هزینه زندگی در فرانکفورت

میانه بعضی از هزینه های شهر فرانکفورت به توضیح زیر است:

هزینه اجاره مسکن در فرانکفورت

شرایط آپارتمان میانه اجاره ماهانه (یورو)
آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر 970
آپارتمان یک خوابه خارج از مرکز شهر 710
آپارتمان سه خوابه در مرکز شهر 1,879
آپارتمان سه خوابه خارج از مرکز شهر 1,292

هزینه قبوض ماهیانه در فرانکفورت

قبض میانه هزینه ماهانه (یورو)
قبوض پایه (برق، سیستم گرمایشی، سرمایشی، آب، بازیافت) 244
اینترنت 31

هزینه حمل و نقل در فرانکفورت

نوع هزینه مبلغ هزینه (یورو)
بلیط یک طرفه (حمل ونقل داخلی) 2/75
بلیط یک ماهه 90/04
تاکسی (هر 1 کیلومتر) 2
بنزین (1 لیتر) 1.44

هزینه زندگی در هامبورگ

میانه بعضی از هزینه های زندگی در این شهر به توضیح زیر است:

هزینه اجاره مسکن در هامبورگ

شرایط آپارتمان میانه اجاره ماهانه (یورو)
آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر 889
آپارتمان یک خوابه خارج از مرکز شهر 647
آپارتمان سه خوابه در مرکز شهر 1,879
آپارتمان سه خوابه خارج از مرکز شهر 1,292

هزینه قبوض در هامبورگ

قبض میانه هزینه ماهانه (یورو)
قبوض پایه (برق، سیستم گرمایشی، سرمایشی، آب، بازیافت) 229
اینترنت 33

هزینه حمل و نقل در هامبورگ

نوع هزینه مبلغ هزینه (یورو)
بلیط یک طرفه (حمل ونقل داخلی) 3/20
بلیط یک ماهه 80
تاکسی (هر 1 کیلومتر) 2
بنزین (1 لیتر) 1/45

اگر قصد تحصیل در خارج از کشور را دارید می توانید از راه های زیر با مشاوران وبلاگ سروری کیا در ارتباط باشید:

سوالات متداول

ارزان ترین شهرهای آلمان برای تحصیل و زندگی کدامند؟

  • شهر بیله فلد (Bielefeld)
  • شهر آخن (Aachen)
  • شهر لایپزیگ (Leipzig)
  • شهر فرانکفورت (Frankfurt)
  • شهر درسدن (Dresden)

چطور ارزانترین شهرهای المان برای زندگی را انتخاب کنیم؟

مهم ترین معیارهایی که در این مطلب برای معرفی یک شهر به عنوان مقصدی ارزان برای تحصیل و زندگی در نظر گرفته ایم، عبارت اند از:

  • هزینه تهیه مسکن
  • وجود حمل ونقل عمومی کارآمد و ارزان
  • هزینه تهیه مواد غذایی
  • دستمزد پرداختی به وسیله کارفرمایان محلی
  • هزینه تفریح و پر کردن اوقات فراغت
  • قوانین مالیاتی

منابع:

  • www.learngermanonline.org
  • www.numbeo.com
  • www.studying-in-germany.org
  • www.expatica.com
  • www.expatistan.com
منبع: سیم آخر

به "هزینه زندگی در آلمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هزینه زندگی در آلمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید