چرا دریای خزر کوسه ندارد؟

به گزارش وبلاگ سروری کیا، چرا هیچ کوسه ای در دریای خزر شنا نمی نماید

با کوچک ترین تعطیلی ای که پیش رو داشته باشیم، سفر به شمال یکی از اولین گزینه هایی است که به فکر همه ما می آید. شمال با دریای خزر وسیعش، حتی خیره شدن به آبهای آرام و گاه پر جوشش و خروش و طوفانی آن هم حسابی روح آدم را تازه می نماید. برخی ها هم تصمیم می گیرند تا در این آب های پهناور کمی آب تنی کنند… ممکن است تا حالا خیره به آب ها شده باشید و از خود پرسیده باشید اگر کوسه داشته باشد چطور؟ تا حالا واقعا شده که این سوال را از خودتان بپرسید؟ اگر آره پس بگذارید خیالتان را راحت کنیم چرا که دریای خزر اصلا کوسه ندارد. پس حالا که این موضوع برایتان روشن شد باید این سوال را بپرسید که چرا هیچ کوسه ای در دریای خزر شنا نمی نماید … اگر کنجکاو شدید که جواب این سوال را بدانید، با خبرنگاران همراه شوید.

چرا دریای خزر کوسه ندارد؟

اگر بخواهیم خیلی صاف و ساده برویم سراغ جواب، باید بگوییم که کوسه ها از دسته جانداران دریایی غضروفی هستند. جانداران دریایی غضروفی هم فقط در آب های شور زندگی می نمایند، پس آب دریای خزر که جز آب های شیرین و یا کم شور محسوب می گردد، برای زندگی کوسه ها مناسب نیست. این هم جواب این که چرا هیچ کوسه ای در دریای خزر شنا نمی نماید ! حالا می خواهیم کمی در این موضوع دقیق تر و ریزتر شویم و ببینیم که چرا جانداران دریایی غضروفی در آب های شیرین و یا کم شور نمی توانند زندگی نمایند.

واقعیت این است که ماهی هایی که استخوانی هستند، کیسه ای به نام کیسه شنا دارند که این کیسه شنا به ماهی یاری می نماید تا بتواند روی آب شناور بماند و تعادل داشته باشد. ماهی های غضروفی مثل کوسه ها، این کیسه ها را در ساختار بدنی خود ندارند. پس چطور می توانند روی آب شناور بمانند؟ در واقع آن ها برای این کار از کبدهای چرب خود استفاده می نمایند. از آن جایی که چگالی آب شور بیشتر از چگالی آب شیرین است در نتیجه ماهی ها برای این که بتوانند در آب شیرین دوام بیاورند باید سختی بیش از اندازه ای بکشند. پس برای ماندن در آب های کم شور دو راه بیشتر ندارند، یا اینکه کبدشان را آنقدر چرب نمایند که بتوانند روی آب شناور بمانند که این کار فشار زیادی را به آن ها وارد می نماید و یا این که باید مدام در آب شنا نمایند که این کار هم باعث می گردد تا انرژی زیادی را از دست بدهند.

جالب این که هزاران گونه از ماهی های غضروفی در حال حاضر در دنیا زیست می نمایند که از این تعداد، 5 درصد آن ها قادر هستند که در آب های شیرین هم زنده بمانند.

پس، از همه این حرف های می توان این نتیجه را گرفت که وارد شدن کوسه ها به دریای خزر که اندازه شوری آن ها بسیار کم است اصلا به نفع این ماهی ها نیست. اگر کوسه ها وارد آب های کم شیرین دریای خزر شوند، نه تنها باید برای دفع آب اضافه به کلیه هایشان فشار بیاورند، بلکه مجبور هستند تا به خاطر شنای مداوم انرژی زیادی را از دست بدهند. درست به همین علت است که نباید سراغ کوسه ها را در دریاچه ها گرفت.

دوست داریم کمی اطلاعات بیشتری از کوسه را در اختیارتان قرار دهیم، موجودات جالبی که تقریبا می توان گفت همه انسان ها از آن ها واهمه دارند. کوسه ها می توانند به نسبت درجه تحملی که از دما دارند، به دسته های مختلفی تقسیم شوند. سه دسته بندی اصلی شامل استوایی، قطبی و حرارتی می شوند.

کوسه های استوایی: کوسه های کله چکشی و کوسه های پرستار، دو نوع معروف از کوسه های استوایی هستند که در منطقه ها اقیانوسی زندگی می نمایند.

کوسه های قطبی: این کوسه ها در نزدیکی قطعه های یخی قطب زندگی می نمایند. در واقع ساختار بدنی آن ها به گونه ای است که به راحتی می توانند در دمای منجمد هم دوام بیاورند. از جمله مثال هایی از کوسه های قطبی می توان به سگ ماهی های سیاه و کوسه خواب آلود گرینلند اشاره نمود.

کوسه های حرارتی: کوسه های حرارتی در آب هایی زندگی می نمایند که بین این منطقه ها قطبی و منطقه ها استوایی باشند. کوسه های حرارتی بزرگ تر، مانند کوسه های سفید ممکن است گاهی از منطقه ها اقیانوسی به منطقه ها استوایی سفر نمایند. اما کوسه های حرارتی کوچک تر نمی توانند چنین تغییراتی در دمای آب ها را تحمل نمایند و در نتیجه در همان منطقه ای که هستند باقی می مانند چرا که برای آن ها راحتی بیشتری را به همراه دارد.

کوسه ها بیشتر در کجا زندگی می نمایند؟

همان طور که در بالا هم به آن اشاره شد گونه های مختلفی از کوسه ها ممکن است در منطقه ها مختلفی از دنیا زندگی نمایند. آن ها 420 میلیون سال است که در این زمین پهناور به زندگی خود ادامه داده اند…

کوتاه ترین کوسه ای که وجود دارد به کوسه کوتوله معروف است که فقط 17 سانتیمتر قد دارد در حالیکه بلندترین گونه کوسه دنیا یعنی کوسه والی، تقریبا 12 متر طول دارد. کوسه ها در تمام اقیانوس ها و تا عمق 2000 متری زندگی می نمایند. آن ها دندان ها و آرواره های بسیار قوی و مرگ آوری دارند با این حال از بین تمام انواع کوسه هایی که وجود دارد، کوسه های سفید، کوسه های دم سفید اقیانوسی و کوسه های ببری، به انسان ها حمله های مرگ باری دارند.

منبع: الی گشت

به "چرا دریای خزر کوسه ندارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا دریای خزر کوسه ندارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید