5 قابلیت حریم خصوصی iOS 15 که در آیفون باید از آن ها استفاده کنید
به گزارش وبلاگ سروری کیا، اپل مدتی قبل نسخه نهایی iOS و iPadOS 15 را برای عموم کاربران منتشر کرد و اپل بار دیگر قابلیت های جدیدی برای بهبود حریم خصوصی ارائه داده است. در ادامه به 5 قابلیت مهم مربوط به حریم خصوصی موجود در iOS 15 و iPadOS 15 می پردازیم که در گجت های مبتنی بر آن باید استفاده کنید.
1. غیرفعال کردن ردیاب های ایمیل
تقریبا تمام ایمیل های تبلیغاتی که به دست شما می رسد، دارای پیکسل ردیابی (Tracking pixel) هستند که به زبان ساده، می خواهند تا حدی از فعالیت های گیرنده اطلاعاتی به دست آورند. این پیکسل ها را فقط با ابزارهای خاص می توانید پیدا کنید ولی اطلاعاتی مانند آدرس IP، زمانی که ایمیل را باز کرده اید، سیستم مورد استفاده و دیگر موارد این چنینی را در اختیار ارسال کننده ایمیل قرار می دهد.
اپل برای حل این مشکل در iOS 15 قابلیتی به نام Mail Privacy Protection قرار داده است. با فعال سازی این ویژگی، ایمیل موردنظر از تعدادی سرور عبور داده می شود تا اطلاعات شما ناشناس بماند. به همین علت ارسال کننده های ایمیل های تبلیغاتی دیگر نمی توانند اطلاعاتی مانند آدرس IP یا مدل آیفون شما را پیدا کنند.
وقتی که iOS 15 را نصب می کنید و برای مرتبه اول اپلیکیشن Mail را باز می کنید، گزینه ای برای فعال سازی این قابلیت به نمایش در می آید. همچنین از طریق Settings > Mail > Privacy Protection هم می توانید این مشخصه مفید را فعال کنید.
2. استفاده از آدرس های ایمیل موقتی
مشترکان سرویس پولی آی کلاود به امکانات مختلفی دسترسی دارند و یکی از آن ها قابلیت Hide My Email است. با بهره گیری از این سرویس، به جای اینکه هنگام ثبت نام برای اکانت های مختلف از آدرس ایمیل واقعی خود بهره ببرید، اپل یک آدرس ایمیل منحصر به فرد برای شما ایجاد می کند تا سایت موردنظر هم به ایمیل اصلی شما دسترسی پیدا نکند. با این کار، تمام ایمیل های ارسالی به سمت آدرس ایمیل اصلی فوروارد می شود.
اگر مشترک سرویس پولی آی کلاود باشید، هنگام ایجاد اکانت تازه در بالای کیبورد خود با گزینه Hide My Email روبرو می شوید. تمام ایمیل های ایجاد شده با این روش، به @icloud.com ختم می شوند و این یعنی برخلاف سرویس های ایمیل موقتی، سایت های مختلف نمی توانند این ایمیل ها را بلاک کنند.
3. بررسی ردیابی اطلاعات از طریق اپلیکیشن ها
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که اپلیکیشن های گوشی شما در پس زمینه چه کار می کنند یا هر چند وقت یک بار از داده هایی مانند فهرست مخاطبین یا موقعیت مکانی استفاده می کنند؟ کاربران iOS 15 می توانند از یک قابلیت تازه به نام App Privacy Report استفاده کنند که گزارش مربوط به فعالیت اپلیکیشن ها در رابطه با دسترسی های مختلف ارائه می دهد.
برای فعال سازی این مشخصه باید به بخش Settings > Privacy > Record App Activity سر بزنید تا بتوانید ببینید طی یک هفته گذشته، اپلیکیشن های موجود در گوشی یا تبلت به چه داده هایی دسترسی داشته اند. اگرچه در حال حاضر می توانید این مشخصه را فعال کنید، ولی هنوز قادر به ارائه گزارش نیست و اپل می گوید در آینده نزدیک قابلیت ارائه گزارش های این مشخصه را فعال می کند.
با استفاده از این مشخصه می توانید ببینید که اپلیکیشن های مختلف در طول هفته چند بار به بخش هایی مانند میکروفون دسترسی داشته اند. اگر می بینید یک اپلیکیشن که هیچ ارتباطی با دوربین شما ندارد به طور مرتب از داده های آن استفاده می کند، به راحتی می توانید دسترسی آن را قطع کنید.
4. تایید هویت دو مرحله ای با Authenticator اپل
اگر برای حساب های کاربری خود قابلیت تایید هویت دو مرحله ای را فعال کرده باشید، احتمالا با اپلیکیشن هایی مانند گوگل Authenticator آشنایی دارید. حالا اپل در iOS 15 و iPadOS 15 هم چنین قابلیتی را ارائه داده که کار کاربران را برای بهره گیری از رمزهای متغیر بسیار راحت تر می کند.
برای بهره گیری از این قابلیت باید به بخش Settings > Passwords سر بزنید. روی حساب های کاربری که تایید هویت دو مرحله ای را فعال کرده اید، ضربه بزنید و سپس گزینه Set Up Verification Code را انتخاب کنید. در این بخش می توانید کدهای موردنظر را به صورت دستی وارد کنید یا از QR Code بهره ببرید.
اگر از گوگل Authenticator استفاده می کنید، مهاجرت به این سرویس تازه شاید کمی دردسر داشته باشد. برخی از سایت ها برای تغییر اپ Authenticator از شما می خواهند قابلیت تایید هویت دو مرحله ای را غیرفعال کنید و بعد از فعال سازی مجدد، کدهای مورد نیاز را در اختیار شما قرار می دهند.
هنگام فعال سازی، بهتر است کدهای بک آپ را در جایی امن نگه دارید تا در صورت از دست دادن آیفون یا آیپد، برای دسترسی به اکانت های موردنظر با مشکل روبرو نشوید.
5. پردازش گفتار سیری به صورت آفلاین
در نسخه تازه iOS، دستیار صوتی سیری برای پردازش گفتار از موتور عصبی موجود در چیپست استفاده می کند. تراشه A12 که برای آیفون XS در سال 2018 استفاده شده و نسل های بعدی آن، از موتور عصبی بهره می برند. اما اگر از آیفون های قدیمی تر استفاده می کنید، این دستیار صوتی برای پردازش صحبت ها همچنان باید به سرورهای اپل وصل شود.
به غیر از نگرانی های مربوط به حریم خصوصی، حالا بدون نیاز به اینترنت می توانید از دستیار صوتی سیری برای کارهای متنوعی بهره ببرید. همچنین کاربران دیگر نگران گوش کردن کارمندان اپل به صحبت های آن ها نخواهند بود. باید خاطرنشان کنیم این پردازش آفلاین فعلا فقط برای زبان های انگلیسی، آلمانی، اسپانیایی، فرانسوی، ژاپنی و چینی جواب می دهد.
منبع: How To Geek
منبع: دیجیکالا مگ