انعقاد قرارداد تجاری سازی قطعه ای برای جلوگیری از خودسوزی خودروها
به گزارش وبلاگ سروری کیا، همکاری مشترک فناوران و شرکت های قطعه ساز منجر به انعقاد قراردادی شد که طی آن قطعه ایرانی محققان کشور در سیستم سوخت رسانی خودروها مورد استفاده قرار می گیرد تا مانع از آتش سوزی در خودرو گردد.

به گزارش وبلاگ سروری کیا، خودسوزی خودروها که سال های پیش با آن روبرو بودیم، به علت نبود جاذب بخارات بنزین بوده است که به علت اعمال تحریم ها به کشور وارد نمی شد. برای برطرف این معضل یکی از شرکت های فناور، نانو جاذب هایی را برای این امر توسعه دادند که قابل رقابت با نمونه های خارجی است.
اکنون این محصول با حمایت ستاد نانو منجر به عقد قراردادی با شرکت های قطعه ساز شده است تا این محصول در قطعه ای از سیستم سوخت رسانی خودرو مورد استفاده قرار گیرد.
مجتبی باقری، مدیر توسعه کسب و کار حوزه نانو کامپوزیت، رنگ و رزین ستاد توسعه فناوری نانو در گفت وگو با وبلاگ سروری کیا، با اشاره به ایجاد مرکز توسعه نانو کامپوزیت، رنگ و رزین در ستاد نانو، گفت: این مرکز در حوزه شناسایی، ارزیابی و توانمندسازی فناوری ها در حوزه نانو و سپس رسوخ آن در صنعت کامپوزیت و پلیمر فعالیت می نماید.
وی کامپوزیت ها را شامل 3 دسته پایه پلیمر، پایه فلز و پایه سرامیک دانست و اظهار کرد: ولی از آنجا که عمده فعالیت صنایع کشور در حوزه پتروشیمی و پلیمر است، تمرکز ما نیز بر روی پلیمرها است و بیشتر پروژه هایی که در این مرکز پیگیری می گردد، در این حوزه ها است.
باقری، یکی از طرح های مورد حمایت این مرکز را فراوری نانوجاذب کربنی بخارات بنزین مطرح کرد و ادامه داد: این محصول که یک محصول وارداتی است، در قطعه ای از سیستم سوخت رسانی خودرو به نام کنیستر (canister) مورد استفاده قرار می گیرد و جاذب بخارات بنزین است.
مدیر توسعه کسب و کار حوزه نانو کامپوزیت، رنگ و رزین ستاد نانو با اشاره به اهمیت جاذب های بخارات بنزین، شرح داد: نانوجاذب استفاده شده در این قطعه که به وسیله یکی از شرکت های فناور داخلی بومی سازی شده است، می تواند با جذب بخارات بنزین در خودرو مانع از حوادثی مانند آتش سوزی که ناشی از تجمع بخارات بنزین در جهت انتقال سوخت است، گردد.
باقری با بیان اینکه این محصول قابل رقابت با نمونه خارجی است، یادآور شد: این شرکت پیروز به تجاری سازی این محصول با همکاری شرکت های قطعه ساز در کشور شده است.
وی با بیان اینکه محصول دارای تاییدیه نانو مقیاس ستاد نانو است، یادآور شد: این نانوجاذب حاوی مواد نانوکربنی است. قابل رقابت بودن با نمونه های خارجی از دیگر مزایای این محصول به شمار می رود.
مدیر کسب و کار حوزه نانو کامپوزیت، رنگ و رزین ستاد توسعه فناوری نانو اضافه کرد: سالانه حدود یک میلیون دلار واردات این نانو جاذب ها صورت می گیرد و ما امیدوار هستیم که با فراوری و تجاری سازی این محصول در کشور بتوان بخش قابل قبولی از محصول وارداتی را به وسیله محصول فراوری داخل جایگزین کرد تا جلوی خروج ارز از کشور گرفته گردد.
منبع: خبرگزاری ایسنا