توصیه های که یک اپراتور آمبولانس خصوصی پارس امداد تا هنگام رسیدن آمبولانس می تواند داشته باشد
به گزارش وبلاگ سروری کیا، رپرتاژآگهی - دقایق اولیه پس از یک حادثه که فردی دچار صدمات جانی شده است، جزو دقایق طلایی هستند که در نجات جان مصدوم و یا جلوگیری از وخیم تر شدن حال او موثر هستند. به همین علت هنگام تماس با آمبولانس، توصیه های اپراتور 115 به شما یاری می نماید تا اقدامات قبل از رسیدن آمبولانس را انجام دهید.

در این مطلب به نقل از سایت پارس امداد آنالیز می کنیم که توصیه های اپراتور 115 بر چه اساسی ارائه می شوند و کارهای ضروری هنگام رسیدن آمبولانس چیست. آشنایی با این موارد، به شما یاری می نماید تا هنگام بروز یک حادثه اورژانسی، آمادگی حداقلی برای مدیریت بحران را داشته باشید و بتوانید جان یک انسان را نجات دهید.
اهمیت توصیه های اپراتور اورژانس هنگام تماس با آمبولانس
وقتی که با شماره 115 و یا شماره تماس آمبولانس های خصوصی تماس می گیرید تا یک آمبولانس درخواست کنید، اپراتور پشت خط از شما می خواهد تا تلفن را قطع نکنید تا بتواند شما را در زمینه اقدامات قبل از رسیدن آمبولانس هدایت کند.
در هر صورت هر چقدر که آمبولانس های خصوصی مانند https://persianemdad.com/ به محل حادثه نزدیک باشند و برای رسیدن به آدرس شما عجله نمایند، باز هم حداقل چند دقیقه ای طول می کشد تا کادر درمان به شخص مصدوم برسند و اقدامات پزشکی لازم را انجام دهند.
اما این چند دقیقه می توانند برای فرد بیمار به معنای فاصله مرگ و زندگی باشند. به همین جهت توصیه های اپراتور 115 یکی از مهم ترین مراحل در نجات جان بیمارانی است که احتیاج به فوریت های پزشکی دارند.
توصیه های اپراتور 115 یا آمبولانس خصوصی شامل چه مواردی می شوند؟
طبیعتا هر حادثه و مصدوم شرایط خاص خودشان را دارند و کارهای ضروری هنگام رسیدن آمبولانس برای تماس های مختلف متفاوت هستند. اپراتور 115 برای ابتدا باید ارزیابی اولیه ای داشته باشد تا بتواند توصیه های لازم را ارائه دهد. برای این ارزیابی، در ابتدا چند سوال کلیدی پرسیده می گردد که شامل این موارد می شوند:
- آیا مصدوم می تواند نفس بکشد؟
- آدرس شما چیست؟
- از چه شماره ای تماس می گیرید؟ (این سوال به این جهت پرسیده می گردد که اگر تلفن شما قطع شد، اپراتور بتواند بلافاصله به شما زنگ بزند)
- علت تماس شما چیست؟
با توجه به پاسخ های شما، اپراتور 115 شرایط را ارزیابی می نماید و تشخیص می دهد که شرایط مصدوم تا چه حد بحرانی است آیا جان او در خطر است یا نه. سپس سوالات بعدی پرسیده می شوند و هدایت اپراتور 115 با توجه به شرایط مصدوم ارائه می شوند.
توجه داشته باشید که برای آن که بتوانید اقدامات قبل از رسیدن آمبولانس را به شکل درست و اصولی انجام دهید، باید آرامش خود را حفظ کنید و شرح نسبتا دقیق و روشنی را به اپراتور ارائه دهید. هر چند اپراتور ها نیز با سوالات خود به شما یاری می نمایند تا کار تشخیص اولیه را تا حد ممکن دقیق انجام دهید.
انواع شرایط اورژانسی هنگام تماس با آمبولانس
علت تماس با آمبولانس بسیار متنوع هستند و این یعنی همه تماس ها به یک مقدار اورژانسی تلقی نمی شوند. اپراتور های 115 با توجه به شرحات شما، مقدار اورژانسی بودن شرایط را می سنجند و توصیه های مربوطه را ارائه می دهند. در اینجا انواع شرایط اورژانسی را به ترتیب اولویت آنالیز می کنیم:
آسیب ها و بیماری هایی که خطر جانی دارند
حملات قبلی، واکنش آلرژی شدید، تصادفات شدید و حوادث مشابه در این دسته بندی قرار می گیرند. در این شرایط، توصیه های اپراتور 115 صرفا در جهت حفظ جان بیمار هستند و با توجه به شرایط پیش آمده، اقدامات ضروری که باید هر چه سریعتر آن ها را انجام دهید شرح می دهند.
به عنوان مثال، برای کسانی که نفس نمی کشند و یا مشکوک به سکته قلبی هستند، باید بلافاصله احیای قلبی یا CPR آغاز گردد و اپراتور دستورالعمل های لازم را به شما خواهد داد. یا در شرایط خون ریزی شدید، از شما خواسته خواهد شد تا با هر پارچه ای که در دسترس است روی محل خون ریزی را فشار دهید.
تماس های اورژانسی (سوختگی، سکته، تشنج)
این شرایط نسبت به مورد قبل کمتر اضطراری هستند اما همچنان خطرات جدی سلامتی مصدوم را تهدید می نمایند. توصیه های اپراتور 115 در این موارد می تواند شامل دستورالعمل پانسمان سوختگی، اقداماتی برای جلوگیری از خفگی هنگام تشنج و غیره می شوند.
بعد از رسیدن آمبولانس به صحنه و انجام درمان های اولیه، از آن جایی که مصدوم حالت نسبتا پایداری دارد ممکن است به جای انتقال به نزدیک ترین بیمارستان، به بیمارستانی تخصصی برای آسیب وارده منتقل گردد.
تماس های فوری
این دسته از تماس ها شامل مسائلی مثل درد زایمان، سوختگی های خفیف و یا بیماری های مزمن مثل دیابت می شوند. توصیه های اپراتور 115 در این موارد شامل ارزیابی کلی حال مصدوم می گردد تا مطمئن گردد که خطری جدی او را تهدید نمی نماید.
بعلاوه اگر لازم باشد، اپراتور داروهایی را که می توانند به کنترل شرایط یاری نمایند توصیه خواهد نمود. گفتنی است که به هیچ وجه در شرایط اورژانسی، نباید سر خود به مصدوم دارو دهید چرا که ممکن است باعث وخامت حال او گردد.
بعد از رسیدن آمبولانس به آدرس شما، ممکن است همان اقدامات درمانی اولیه در منزل کافی باشند و دیگر احتیاجی به انتقال فرد به بیمارستان نباشد.
تماس های کمتر فوری
مسائلی مثل اسهال و استفراغ، مسمومیت های غذایی، عفونت و غیره در این دسته بندی قرار می گیرند. معمولا برای این دسته از مسائل آمبولانس اعزام نمی گردد و توصیه های اپراتور 115 شامل هدایت هایی برای کاهش زجر بیمار و بعلاوه مراجعه به مراکز درمانی مربوطه خواهد شد.
نتیجه گیری
هدایت اپراتور 115 اقدامی ضروری و گاه حیاتی برای نجات جان بیمارانی است که دچار یک حادثه می شوند و هر چه سریعتر به یاری های پزشکی احتیاج دارند. اپراتور های 115 به شکل تخصصی آموزش دیده اند تا در این شرایط، بتوانند حتی افرادی را که دانش پزشکی ندارند یاری نمایند تا اقدامات لازم قبل از رسیدن آمبولانس را انجام دهند.
هنگام تماس با آمبولانس سعی کنید تا جای ممکن آرامش خود را حفظ نموده و شرایط را به شکل دقیق برای اپراتور شرح دهید. بعلاوه بهتر است تا زمانی که اپراتور از شما نخواسته، تلفن را قطع نکنید و یا اگر تغییری در شرایط مصدوم رخ داد، حتما دوباره با اپراتور تماس بگیرید و از او هدایت بخواهید.
منبع: شفقنا اقتصادی