جاذبه های دیدنی تبریز که نباید از دست دهید

به گزارش وبلاگ سروری کیا، از جمله دیدنی های تبریز میتوان به ایل گلی، ارگ علیشاه، روستای کندوان و جنگل ارسباران اشاره نمود.

جاذبه های دیدنی تبریز که نباید از دست دهید

معرفی شهر تبریز:

تبریز کلانشهری در منطقهٔ آذربایجان ایران و مرکز استان آذربایجان شرقی است. این شهر، عظیم ترین قطب مالی منطقهٔ آذربایجان ایران و مرکز اداری، ارتباطی، بازرگانی، سیاسی، صنعتی، فرهنگی و نظامی این منطقه شناخته می شود. تبریز شهری باستانی است و قدمت آن به حدود 4500 سال پیش می رسد.

اکثریت ساکنان تبریز آذری هستند و به زبان ترکی آذربایجانی با لهجه تبریزی سخن می گویند. تبریز، یکی از شهرهای ایران است که برای مدت زمان طولانی به عنوان پایتخت ایران در دوره های مختلف تاریخی بوده است.

تبریز با توجه به موقعیت جغرافیایی که دارد دارای آب و هوای سرد و مرطوب است. بنابراین بهترین زمان سفر به این شهر تاریخی زیبا در تابستان است که هوایی معتدل و مطلوب دارد.

مکان های دیدنی تبریز:

دیدنی های تبریز با توجه به قدمت تاریخی این شهر و همچنین آب و هوای آن کم نیست و بالغ بر 100 مکان و جاذبه جهانگردی دارد. با بیتوته همراه باشید تا سفری کوتاه به عروس شهرهای ایران داشته باشیم و با تعدادی از جاذبه های دیدنی تبریز آشنا شویم.

1. ایل گلی یا شاه گلی از بهترین جاذبه های دیدنی تبریز

ایل گلی یکی از شلوغ ترین و پرطرفدارترین مکان های دیدنی تبریز است

نمی شود به تبریز سفر کرد و به باغ ایل گلی یا استخر شاه سر نزد. ایل گلی یکی از شلوغ ترین و پرطرفدارترین مکان های دیدنی تبریز است. این باغ در حقیقت کاخی است که وسط استخری عظیم نهاده شده و به شکل جزیره درآمده است. ساخت اولیه استخر به دوران آقا قویونلوها برمی شود و در دوره های بعد به تدریج تکمیل و به شکل باصفای امروزی درآمده است. در دوران معاصر هم با اضافه شدن تفریحات جدید مثل قایق سواری و سورتمه سواری و ساخت هتل و رستوران بر جذابیت آن افزوده شده است. این تفرجگاه زیبا در جنوب شرقی تبریز واقع شده است.

2. بازار عظیم یکی از معروفترین دیدنی های تبریز

از معروف ترین دیدنی های تبریز، بازار عظیم آن است

بازار تبریز از معروف ترین دیدنی های تبریز و عظیم ترین بازار سرپوشیده دنیا به مساحت یک کیلومتر مربع است که در میراث تاریخی یونسکو به ثبت دنیای رسیده است. این بازار به قسمت های مختلفی تقسیم شده و در میان آن ها، بازار فرش فروشان، بلور فروشان، شیشه گران و کفش دوزان بیش ترین جذابیت را دارد. در هنگام بازدید از این جاذبه توریستی حتماً از تیمچه مظفریه با سقف بلند و پنجره های کوچک و عظیم رنگی اش دیدن کنید.

بازار عظیم تبریز در زمان جاده ابریشم از اهمیت تجاری بالایی برخوردار بوده و پس از آن در زمان صفویان رونق گرفت. این بازار در سال 1193 هجری قمری بر اثر زلزله با خاک یکسان شد اما طولی نکشید که توسط نجفقلی خان دنبلی حاکم وقت تبریز بازسازی شد.

3. مسجد آبی (کبود) تبریز

مسجد کبود به خاطر کاشی کاری های فیروزه ای رنگش به فیروزه اسلام هم مشهور است

مسجد آبی تبریز یا مسجد دنیاشاه از دیگر مکان های دیدنی تبریز در قرن نهم هجری و در زمان ابومظفر دنیاشاه قراقویونلو به دستور دخترش صالحه خانم ساخته شده است ولی متاسفانه در زلزله ای مهیب در سال 1193 هجری قمری به شدت آسیب دیده است.

مسجد کبود به خاطر کاشی کاری های فیروزه ای رنگش به فیروزه اسلام هم مشهور است. روی کاشی های ایوان می توانید طرح های آبی پیچیده ای که مسجد کبود نامش را از آن گرفته است مشاهده کنید. درون مسجد انواع خطاطی های زیبا و هنرمندانه نیز وجود دارد. این مسجد تاریخی در خیابان امام خمینی تبریز واقع شده است.

4. موزه و خانه مشروطه

خانه مشروطه یکی از معروف ترین و پرافتخارترین مکان های دیدنی تبریز است

اگر به تاریخ و به خصوص دوران مشروطه علاقه دارید، حتماً از دیدن موزه و خانه تاریخی مشروطه لذت خواهید برد. خانه مشروطه که زمانی منزل حاج مهدی کوزه کنانی بوده، یکی از معروف ترین و پرافتخارترین مکان های دیدنی تبریز است. این ساختمان دو طبقه در سال 1868 توسط حاج ولی معظم تبریزی ساخته شده و دارای اتاق ها و سالن های بی شماری است.

زیباترین قسمت های خانه یک نورگیر و یک راهرو است که با شیشه های رنگی و آینه تزئین شده است و این مکان را به یکی از دیدنی های تبریز تبدیل نموده است. این خانه محل هم فکری و اتخاذ تصمیم های مهم سران مشروطه مانند ستارخان و باقرخان بوده و حالا تبدیل به موزه مشروطه شده است و آثار مربوط به این دوران مانند تندیس سران مشروطه، سندها و مکاتبات تاریخی ای مثل فرمان مشروطیت را در خود جای داده است. این بنا در کنار بازار عظیم تبریز ، در خیابان مطهری واقع شده است.

5. مسجد یا ارگ علیشاه جاذبه توریستی دیگر در شهر تبریز

ارگ علیشاه یکی دیگر از دیدنی های تبریز در قرن هشتم هجری ساخته شده است

مسجد یا ارگ علی شاه تبریز در فاصله سال های 716 الی 724 هجری قمری از طریق تاج الدین علی شاه جیلان تبریزی؛ وزیر اولجایتو و ابوسعید بهادرخان، ساخته شده است.

هدف از احداث آن ساخت مسجد بود که با فرو ریختن سقف هنگام ساخت و مرگ علیشاه نیمه کاره رها شد. در سال های بعد و تا انتها دوره قاجاریه با اضافه شدن قسمت های جدید به آن، از این بنا به عنوان دژ نظامی استفاده شد و نقطه تمرکز دفاع تبریز در جنگ های ایران و روسیه هم بود.

در سال های اخیر بیشتر قسمت های این سازه تخریب شدند. امروزه تنها دیوارهای شبستان این ارگ زیبای تاریخی تبریز باقی مانده است.

مسجد علیشاه در مرکز شهر تبریز، در ضلع جنوبی تقاطع خیابان امام خمینی و فردوسی واقع شده است و امروزه فضای پیرامون آن برای برگزاری نماز آدینه مورد استفاده قرار می گیرد و مصلای عظیم تبریز در این مکان احداث شده است.

6. جنگل ارسباران تبریز بهشت زیبای ایران

جنگل ارسباران از محبوب ترین جاذبه های جهانگردی تبریز

جنگل ارسباران یکی از مناطق بکر و دست نخورده و از جاذبه های جهانگردی تبریز است. جنگل زیبای ارسباران، شاهکار طبیعت است که با سرسبزی و زیبایی بی حد و اندازه اش، عده زیادی از جهانگردان داخلی و خارجی را به خودش جذب نموده است.

جنگلی سرسبز که انواع گونه های جانوری و گیاهی را در دل خود جای داده است. این جنگل به نام های ارسبار یا آرازبار و قره داغ یا قراچه داغ هم شناخته می شود. جنگل های ارسباران با طبیعت زیبا و چشم اندازهای دلنشین و وجود اماکن و ابنیه تاریخی، توان بالقوه بالایی برای جذب جهانگرد دارد.

این چنگل یکی از دیدنی های تبریز است که طرفداران زیادی دارد. از جمله آثار تاریخی این منطقه می توان به قلعه بابک، قلعه پشتو، قلعه جوشین، دژ قهقهه، بقعه شیخ شهاب الدین و بازار اهر اشاره نمود.

7. روستای کندوان تبریز از منحصر بفرد ترین دیدنی های تبریز

کندوان یک روستای سنگی و حفر شده طبیعی است

ندوان تبریز شبیه به آثار مجسمه سازان است. کندوان یک روستای سنگی و حفر شده طبیعی است که 2 ساعت با تبریز فاصله دارد. خانواده های عظیمی در داخل این مخروط های توخالی زندگی می نمایند.

پایین ترین مخروط ها به عنوان اصطبل و آنهایی که در بالای محوطه وجود دارند برای زندگی انسان استفاده می شود. فضای داخلی منازل که معمولاً به یک اتاق نشیمن و اتاق خواب تقسیم می شود. راهروهای بهم پیوسته بسیار باریک هستند. از بیرون ، خانه های مسکونی آنقدر به یکدیگر شبیه هستند که ممکن است در روستا به راحتی گم شوید.

مسیرها و پله های شیب دار از قطعات سنگی برای حیوانات و همچنین انسان ساخته شده است. با توجه به افسانه ها، اولین افرادی که در اینجا اقامت گزیدند، سربازانی بودند که تقریباً 800 سال پیش درگیر عملیات نظامی بودند، که به طور اتفاقی مخروطها را پیدا کردند و از آنها به عنوان استتار و اسکان موقت خود استفاده کردند. روستای کندوان در 50 کیلومتری جنوب تبریز ، اسکو ، در دامنه های شمالی یک دره در کوهپایه کوه سهند واقع شده است.

8. کلیسای استفانوس مقدس

کلیسای استفانوس مقدس

کلیسای استفانوس مقدس یکی دیگر از صدها دیدنی های تبریز است که نباید آن را از دست دهید. در زمان ساخت این کلیسا شک و تردید وجود دارد بعضی آن را برای دوران اوائل مسیحیت می دانند و دسته دیگر قرن چهارم تا ششم هجری.

بنای کلیسا نیز در زلزله های تبریز تخریب شد و صفویان بازسازی آن را بر عهده گرفتند. کلیسا متعلق به ارمنی هاست و دومین کلیسای عظیم آن ها در ایران به شمار می رود. آن ها در کلیسا مناسبت های خاصی را برگزار می نمایند و در روز خاصی هزاران نفر برای اجرای مراسم می آیند.

این کلیسای زیبا به عنوان یکی از جاذبه های جهانگردی تبریز همواره بین مردم معروف بوده است. برای رسیدن به کلیسای استقانوس یک ساعت و نیم رانندگی در پیش دارید چرا که ساختمان آن در فاصله 17 کیلومتری شهر جلفا کنار رود ارس واقع شده است.

9. مقبره الشعرا یا قبرستان سرخاب

مقبره الشعرا یا گورستان سرخاب از مکان های دیدنی تبریز

مقبره الشعرا یکی از مکان های دیدنی تبریز با معماری مدرن است. این مکان در محله سرخاب تبریز نهاده شده و از آن با عنوان گورستان های تاریخی تبریز هم یاد می شود. بر طبق اسناد، این قبرستان از حدود قرن هشتم هجری استفاده می شده و در گذشته با نام هایی مانند قبرستان سرخاب و حظیره الشعرا هم شناخته می شده است.

این قبرستان پس از زلزله های قرن 12 هجری قمری متروک شد، ولی در دوران معاصر با توجه به اهمیت بالا و شاعران و عرفای بسیاری که در آن به خاک سپرده شده اند، مورد توجه نهاده شد. آرامگاه یکی از عظیمترین شاعران معاصر کشورمان شهریار نیز در این محل واقع شده است.

10. تله کابین کوه عون ابن علی از مکان های تفریحی تبریز

تله کابین کوه عون یا عینالی

اگر در سفر به تبریز خواستید یک روز پرهیجان را از سر بگذرانید، پیشنهاد ما تله کابین کوه عون یا عینالی است. با سوار شدن این تله کابین میتوان از بین کوه های عینالی گذشت و طبیعت کوهستانی اطراف را دید.

در ایستگاه دوم تله کابین، کافه ها و رستوران های مجموعه قرار دارند و از دیگر جاذبه های اطرافش می توان به منطقه پرورش شترمرغ و آبشار مصنوعی اشاره نمود. بر فراز کوه عون بن علی بقعه ای منسوب به دو تن از فرزندان حضرت علی (ع) به نام های عون بن علی و زید بن علی واقع شده است.

منبع: گردشبان

به "جاذبه های دیدنی تبریز که نباید از دست دهید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جاذبه های دیدنی تبریز که نباید از دست دهید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید