طرز تهیه شنیسل مرغ خوشمزه

به گزارش وبلاگ سروری کیا، در کنار غذاهای خانگی و محلی کشور ­ما، فست فود و غذاهای آماده هم از طرفداران زیادی برخوردار است. امروزه تنوع غذایی به دلیل توسعه روابط بین کشور­ها شامل طیف وسیع­تری شده است. در کشور ما ایران، در کنار غذاهای فست فودی مانند پیتزا، همبرگر و دیگر فست فود­ها، شنیسل مرغ هم طرفداران زیادی دارد. این غذا به قدری محبوب است که بسیاری از کارخانه­های ساخت غذاهای آماده، آن را به صورت نیم­پخت یا پخت کامل آماده می کنند و در فروشگاه های مواد غذایی برای فروش قرار می دهند. در صورت خرید شنیسل مرغ آماده این غذا فقط نیاز به گرم کردن یا چند دقیقه­ای سرخ شدن دارند. تا آمادۀ مصرف شود.

طرز تهیه شنیسل مرغ خوشمزه

در این مقاله می­خواهیم بهترین دستورهای پخت­ شنیسل مرغ خانگی را برای شما آموزش بدهیم تا اگر در منزل خودتان هم دوست داشتید این غذای محبوب را میل کنید، انواعی از بهترین رسپی­ها و دستورهای پخت را در اختیار داشته باشید.

شنیسل یک غذای ملّی برای اتریش با نامی آلمانی

شنیسل یکی از غذاهای مورد علاقۀ مردم اتریش است. محبوب بودن این غذا در اتریش به حدی است که خوردن آن در فرهنگ این کشور هم رخنه کرده است. این غذا با تلفیقی از گوشت کوبیده شده، آرد سوخاری، تخم مرغ و مقداری ادویه درست می­شود. البته لازم به توضیح است که شنیسل می­تواند انواع دیگری هم داشته باشد و از گوشت­های دیگر هم در آن می­توان استفاده کرد. مانند گوزن، گوساله، بوقلمون و گاو، این غذا شباهت بسیار زیادی به یک غذای فرانسوی هم دارد به نام اسکالوب.

این غذا در فرانسه نیز در ردیف غذا­­های محبوب مردم این کشور واقع شده است. شنیسل بیشتر با گوشت حیوانات اهلی درست می­شود. شنیسل مرغ معمولاً در کشور­های مختلف دارای دورچین­های متفاوتی است. محبوب­ترین مخلفات که در کنار آن سرو می­شود، سالاد سیب زمینی یا سیب زمینی سرخ شده است. در بعضی از کشور­ها هم مانند اتریش و آلمان با ژلۀ انگور قرمز سرو می­شود. واژۀ شنیسل یک نام آلمانی است که برای بار اول در سال 1845 بر روی این غذا گذاشته شد.

دستور پخت یک شنیسل خانگی خوشمزه

https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/08/17.Shenisel-Morgh.mp3

درست کردن شنیسل مرغ کار پیچیده­ای نیست. امّا می­تواند نکاتی مهم را در بَر گیرد. این ترفندها برای مزه­دار کردن و درست کردن یک شنیسل مرغ خوشمزه به کار می­رود. در این دستور پخت می­خواهیم شنیسل مرغ را با سسی مخصوص به شما آموزش دهیم.

نکته­: شنیسل مرغ را می­توان با قسمت­های مختلفی از مرغ درست کرد. امّا قسمتِ فیله، می­تواند مناسب­ترین قسمت مرغ برای درست کردن شنیسل مرغ استاندارد باشد­.

مواد لازم برای دستور پخت شنیسل­

  • فیله مرغ (به تعداد لازم)
  • آرد سفید به مقدار لازم
  • پیاز یک عدد میانه
  • پرک سوخاری
  • نمک و فلفل
  • روغن به مقدار لازم
  • تخم مرغ دو عدد
  • آب­لیمو دو قاشق غذا خوری
  • زعفران به مقدار لازم

مرحلۀ اول­

در قدم اول فیلۀ مرغ را با بیفتک­کوب به آرامی می­کوبیم به طوری که بافت­های آن از هم جدا شده ولی پاره نشوند. برای راحت­تر بودن کار می­توانید آن را داخل فویل یا روی یک تخته قرار بدهید و بعد بکوبید. این کار برای نرم شدن و باز شدن بافتِ فیلۀ مرغ انجام می­شود.

مرحلۀ دوم­

در این مرحله نوبت به مرینیت کردن فیله مرغ می­رسد واژه مرینیت کردن به معنی مزه­دار کردن است. در این بخش یک پیاز میانه را حلقه کرده و با نمک و فلفل به روی فیله می­ریزیم بعد از زدن ادویه باید کمی روغن زیتون و آب­لیمو (به اندازۀ یک قاشق غذا خوری) به آن اضافه کنید. بعضی از آشپزها در این قسمت کمی هم سس هزار جزیره به اندازۀ یک قاشق غذا خوری به این مواد اضافه می­کنند. این کار برای ترد تر شدن فیله در هنگام سرخ شدن است. بهتر است این مواد را داخل ظرفی در دار بریزید.

مرحلۀ سوم­­

اگر ظرف دردار است، بعد از هم­زدنِ مواد با فیلۀ کوبیده شده، در ظرف را بسته و 10 ثانیه محکم تکان بدهید بعد مواد را حدود 3 تا 5 ساعت داخل یخچال قرار داده تا فیله، کاملاً مزه­دار شود. اگر هم ظرف در­دار در دسترس نیست بعد از هم زدن با دست، روی ظرف یک در پوش یا کیسه قرار بدهید تا فضای یخچال بوی غذا را نگیرد و فیلۀ شما علاوه بر طعم و مزه، دارای عطر خوبی هم باشد.

مرحلۀ چهارم­­

بعد از صبر کردن و مزه­دار کردن فیله، در ظرف را باز کرده و تمام پیاز­ها را از آن جدا می­کنیم. بعد فیله­های مزه­دار شده را داخل آرد فرو کرده و سعی می­کنیم تمام قسمت­های فیله را آردی کنیم. در این بخش باید توجه داشته باشید که کمی هم داخل آرد، نمک و فلفل زده باشید.

مرحلۀ پنجم­­

در یک ظرف جدا­گانه تخم مرغ­ها را بشکنید و بعد شروع به هم­زدن آن ها کنید تا کاملاً یک دست شوند.

مرحلۀ ششم­­

تمام فیله­های آردی را آغشته با مایع آماده شدۀ تخم مرغ کنید. در­ این بخش وسواس زیادی به خرج بدهید تا کاملاً فیله­های آردی شده آغشته به تخم مرغ شده باشند. در این بخش داخل مایع ­کمی هم زعفران می­ریزیم.

مرحلۀ هفتم­

اولین کاری که انجام می­دهید، ظرفی را از پرک سوخاری، پودر نان یا پودر سوخاری، پر می­کنید و تمام فیله­ها را در آن می­چرخانید. به طوری که کاملاً پرک سوخاری به تمام قسمت­های فیله ها برسد. حالا فیله­های شما کاملاً آمادۀ سرخ شدن است. لازم به توضیح است که در بین موارد گفته شده، پرک سوخاری به دلیل داشتن بافت درشت، در درست کردن شنیسل مرغ کاربردی بیشتر از دو مورد دیگر گفته شده دارد.

مرحلۀ هشتم­

­در این بخش کار ما در آخرین بخش خود واقع شده است. در این قسمت باید در یک ماهیتابه به مقدار لازم روغن بریزیم و بعد فیله­های مرینیت شده را داخل آن قرار دهیم. هر فیله با توجه به مقدار حرارت و شعله به حدود 6 الی 7 دقیقه زمان برای آماده شدن نیاز دارد. دقت کنید که حتماً روغن داغ شود و بعد شما اقدام به سرخ کردن فیله­ها کنید. در این صورت فیله­ها هم برشته­تر شده و هم زود­تر آماده می­شوند. کار ما در این بخش با خود شنیسل تمام شده اما ما نیاز به یک سس مخصوص برای داشتن یک شنیسل مرغ خوشمزه داریم که در بخش بعدی به سس و تهیه آن می­پردازیم با ما باشید در ادامه این مقاله.

اهمیت سس و سرو آن روی غذا

در تمامی غذاهایی که به سبک فست فود درست می­شوند نمی توان نقش سس را بی اهمیت جلوه داد. چرا که به هر مقداری هم غذا خوب و با کیفیت باشد داشتن یک سس مخصوص برای آن یک امتیاز ویژه به حساب می­آید. در بخش دومِ طرز تهیّه یک شنیسل خوشمزۀ خانگی، می­خواهیم به نحوۀ درست کردن سسِ جعفری برای این غذای لذیذ بپردازیم.

مواد لازم برای درست کردن سس جعفری، مخصوص شنیسل مرغ

  • آرد به مقدار لازم
  • کره یک عدد کوچک
  • خامه یک عدد کوچک
  • جعفری خرد شده یک پیاله
  • نمک و فلفل به مقدار کافی
  • شیر
  • پنیر گودا یا موزارلا

مرحلۀ اوّل­

یک قاشق آرد را داخل شیر حل کرده تا کاملاً یک دست شود.

مرحلۀ دوّم

داخل ماهیتابه را با یک کره کوچک چرب می­کنیم و بعد صبر می­کنیم تا کره کاملاً آب شود.

مرحلۀ سوم

شیر و آرد هم­زده شده را داخل ماهیتابه ریخته و بعد از مدّتی که کمی گرم شد، یک الی دو قاشق خامه به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید. بعد از مدت کوتاهی این مایع کمی لعاب می اندازد.

مرحلۀ چهارم­

جعفری­های خرد شده را به آن اضافه و کاملاً به هم می­زنیم. بعد از چند دقیقه کمی پنیر به سلیقۀ خودتان به آن اضافه کنید. تا به مجذوب کننده شدن سس شنیسل کمک کند. حالا می­توانید این سس خوشمزه را روی شنیسل مرغ خود امتحان کنید و از درست کردن یک شنیسل مرغ مجذوب کننده لذت ببرید.

شنیسل مرغ با برنج

اگر شما قصد دارید که شنیسل خود را همراه با برنج میل کنید، باید بگوییم بهتر است از برنج آبکش استفاده کنید. چرا که برنج­های کته، مناسب این غذا نیستند. همچنین باید گفت: شنیسل یک غذا با گرایش فست فود است و از برنج زعفرانی می­توانید برای دورچین بیشتر استفاده کنید.

شنیسل مرغ با برنج معمولاً کمتر از شنیسل با سیب زمینی سرخ کرده طرفدار دارد. امّا اگر شما طرفدار پروپا قرص شنیسل با برنج هستید، بهتر است از برنجی که زیاد ری می­کند استفاده کنید. معمولاً برنج در کنار این غذا به عنوان یک تکمیل کننده استفاده می­شود نه غذای اصلی. در بیشتر موارد اگر شنیسل مرغ همراه با برنج باشد از درست کردن قارچ سوخاری یا سیب زمینی سرخ کرده پرهیز کنید.

خواص و ارزش غذایی شنیسل مرغ

حالا که ما در این مقاله به شما طرز تهیّه شنیسل مرغ و سس مخصوص را دادیم می­خواهیم به خواص و ارزش غذایی شنیسل مرغ هم بپردازیم تا شما دلیل انتخاب این غذا را از سمت ما بدانید.

ارزش غذایی شنیسل

این غذای محبوب دارای انواع ویتامین های A،B و C است. این غذا سرشار از موادی مانند کلسیم، فسفر، آهن، روی و سلنیوم است. این غذا به علاوۀ داشتن تمامی موارد بالا، یکی از منابع سرشار پروتئین هم به شمار می­آید. این غذای دوست داشتنی با داشتن ویتامین B3 می­تواند در پیش­گیری از بیماری آلزایمر نقش داشته باشد. شما با خوردن این غذا در حقیقت بدن خود را تقویت کرده و به توان بدنی خود می افزایید.

نکات طلایی و ترفند­هایی برای پخت یک شنیسل بی­نظیر

  • حتماً سعی شود از پرک سوخاری استفاده شود به دلیل بافت درشت تر باعث بهتر سوخاری شدنِ شنیسل می شود­.
  • ابتدا فیله را کمی با چاقو خراش دهید و بعد به آرامی آن را بکوبید. با این کار شما به فیله کمک می­کنید که راحت­تر مغز پخت شود. برای این کار بهتر است فیله را درون یک فویل پیچیده و سپس به آرامی بکوبیدش.
  • زعفران را با مایع اولیه مخلوط کنید. سعی کنید از زعفران به عنوان یک رنگ دهندۀ طبیعی هم استفاده کنید.
  • اگر سرخ کن دارید. بهتری است شنیسل­ها را داخل سرخ کن برشته کنید. این کار به زود آماده شدن و ترد شدن شنیسل کمک زیادی می­کند.
  • در کنار شنیسل بهتر است از سالاد سیب زمینی با سس مخصوص استفاده کنید. اگر این امکان برای شما وجود نداشت از قارچ سوخاری هم می­توانید به عنوان دور­چین غذا یا مکمل آن استفاده کنید.
  • زدن سس هزار جزیره به اندازۀ یک قاشق غذا خوری، هم به طعم بهتر فیلۀ مرغ کمک می­کند و هم فیله را در هنگام سوخاری شدن ترد­تر می­کند.

جدول کالری­ها و ارزش غذایی شنیسل مرغ

تشکیل دهنده اصلیمقدار در 100 گرم
انرژی (کالری)366 کیلوکالری
کربوهیدرات17.65 گرم
پروتئین19.64 گرم
چربی23.66 گرم
آب49.12 گرم
فیبر0.22 گرم
قند0.12 گرم
کلسترول156.85 میلی گرم

ویتامین­های شنیسل مرغ

ویتامین A55.42 میکروگرم
ویتامین D0.7 میکروگرم
ویتامین E7.69 میلی گرم
ویتامین K1.94 میکروگرم
ویتامین C0 میلی گرم
تیامین (B1)0.23 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2)0.3 میلی گرم
نیاسین (B3)7.19 میلی گرم
کولین (B4)132.91 میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5)0.97 میلی گرم
ویتامین B60.32 میلی گرم
فولات (B9)17.01 میکروگرم
ویتامین B120.43 میلی گرم

مواد معدنی در شنیسل مرغ

کلسیم79.23 میلی گرم
آهن2.47 میلی گرم
منیزیم26.54 میلی گرم
فسفر192.16 میلی گرم
پتاسیم201.77 میلی گرم
سدیم2025.05 میلی گرم
روی1.12 میلی گرم
مس40.42 میلی گرم
منگنز0.21 میلی گرم
سلنیم19.95 میکروگرم

اگر به طرز تهیه غذا با مرغ علاقه مند هستید:

  • رازهای مرغ سوخاری
  • طرز تهیه ساندویچ مرغ - دستور پخت انواع ساندویچ مرغ
منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه شنیسل مرغ خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شنیسل مرغ خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید