مسمویت غذایی در سفر، پیشگیری و درمان

به گزارش وبلاگ سروری کیا، اما نکته های بسیار ریزی وجود دارند که اگر آنها را نادیده بگیریم می توانند به سادگی تمام برنامه های سفر را مختل کنند و به جای لذت بردن از سفر و گشت و گذار در شهر، شما را در اتاق هتل نگه دارند. مسمومیت غذایی یکی از همین مسائل است که می تواند به تعداد غذاهایی که می خورید، علت داشته باشند. در ادامه به شما نکاتی را خواهیم گفت که رعایت آنها به شما کمک می کند در طول سفر از گزند مسمومیت در امان باشید و اگر هم مبتلا شدید بدانید چه کار باید بکنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن از دست آن خلاص شوید و از سفرتان لذت ببرید.

مسمویت غذایی در سفر، پیشگیری و درمان

پیشگیری از ابتلا به مسمویت غذایی

بارها شنیده ایم که پیشگیری بهتر از درمان است و این نکته وقتی در فکر و زندگی ما پر رنگ می شود که به یک بیماری حتی ساده مثل سرماخوردگی مبتلا شویم. مسمومیت غذایی در سفر می تواند از رعایت نکردن نکات بسیار ریزی شروع شود. بنابراین مراقبت از خودتان از فرودگاه شروع می شود. اگر پروازتان طولانی است و لازم است وعده ای را در هواپیما میل کنید، سعی کنید تا جایی که می توانید از خوردن غذاهای فرآوری شده هواپیما خودداری کنید و به جای آن اسنک، لقمه و میوه های تازه همراه خودتان بردارید. به ویژه اگر سفر شما خانوادگی است و بچه ها تان همراه شما در سفر هستند مسئولیت غذاهایی که آن ها می خورند هم با شماست و شما باید حواس تان به آن ها باشد. اغلب غذاها، سالادها و ساندویچ هایی که در فروشگاه های فرودگاه ها فروخته می شوند تازه نیستند و اگر کمی هم بدن شما حساس باشد، یک ساندویچ می تواند به مسمومیت غذایی و اذیت کردن شما در طول پرواز بیانجامد.

سعی کنید در طول سفر از خوردن غذاهایی مثل الویه، جوجه کباب و کوبیده که تماس دست در تهیه آن ها با غذا زیاد است خودداری کنید، چرا که در مقایسه با سایر غذاها احتمال آلوده شدنشان خیلی بیشتر است و اگر آشپز کمی بی دقتی کند به راحتی می تواند تمام افرادی که از آن غذا می خورند را به دردسر بیاندازد.

اگر غذا را به اتاق تان سفارش می دهد، توجه داشته باشید که مواد غذایی پخته شده نباید بیشتر از 2 ساعت در دمای محیط باشند و در فصل هایی مثل تابستان که هوا گرم تر است نباید غذا بیشتر از یک ساعت خارج از یخچال بماند. استفاده از غذاهایی که بیشتر از 3 روز در یخچال مانده اند هم می تواند منجر به مسمویت غذایی شود.

اگر تصمیم دارید غذاهای کنسروی استفاده کنید، حواس تان باشد که برآمدگی و فرورفتگی نداشته باشند و به تاریخ انقضای غذاهای کنسروی هم دقت کنید و حتما 20 دقیقه قبل از مصرف آن ها را بجوشانید.

دست های تان را مرتب بشویید یا با ژل های مخصوص ضدعفونی کنید. در صورت تماس دست با تخم مرغ و گوشت خام حتما آن ها را بشویید.

در سفر به طبیعت سعی کنید به گل ها و گیاهانی که نمی شناسید دست نزنید، تماس دست و پوست با گیاهان سمی منجر به مسمومیت غذایی می شود. ازمصرف قارچ ها و میوه های خودرو هم باید خودداری کرد.

درمان

چنانچه مسمومیت غذایی در حدی شدید باشد که با سرگیجه و سر درد همراه باشد، بهتر است هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید. اما در مورد مسمویت های خفیف که اغلب با تهوع همراه هستند و بعد از تخلیه معده احساس بهتری پیدا می کنید درمان های خانگی جواب می دهد. بنابراین اگر سابقه مسمویت غذایی در سفرهای گذشته را دارید، این بار چند حبه سیر در گوشه ای از چمدان تان جا دهید تا در صورت ابتلا بتوانید از آن استفاده کنید. سیر در درمان مسمومیت های ناشی از گوشت های خام و فرآوری شده بسیار مفید است.

مصرف زیاد آب به همراه آب لیمو و دیگر مایعات به دفع سموم از بدن شما کمک می کنند و فرایند بهبود را تسهیل می دهند. مصرف لبنیات هم در بهبود مسمومیت غذایی بسیار مفید است. آب میوه و آب نارگیل نیز می توانند کربوهیدرات های از دست رفته را به بدن تان بازگردانند و به رفع خستگی کمک کنند.

سعی کنید تا بهبود کامل نوشیدنی های کافئین دار ننوشید. کافئین می تواند دستگاه گوارش شما را تحریک کند و بهتر است به جای چای و قهوه و دیگر نوشیدنی های کتفئین دار از دمنوش هایی مثل بابونه و نعناع استفاده کنید.

داروهایی مانند ایمودیوم و پپتوبیسمول به تسکین تهوع و کنترل اسهال در مسمویت غذایی کمک می کنند اما برای اجتناب از عوارض احتمالی بهتر است با مشورت پزشک مصرف شوند.

و در نهایت استراحت کافی و مصرف مایعات می تواند به بازگرداندن انرژی و آب از دست رفته بدن کمک کنند و حال شما را زودتر خوب کنند. دریافت سرم هم می تواند در رفع کم آبی و جبران املاح از دست رفته موثر باشد.

منبع:عـلی بـابا

منبع: دیجیاتور

به "مسمویت غذایی در سفر، پیشگیری و درمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مسمویت غذایی در سفر، پیشگیری و درمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید