طرز تهیه باقالی پخته به روش بازاری

به گزارش وبلاگ سروری کیا، این خوراکی با طعم خوشمزه و فوق العاده اش به همراه نمک و فلفل دلچسب تر هم می گردد. بعضی این میان وعده را به عنوان صبحانه یا عصرانه میل می نمایند و بعضی هم با آن را به عنوان یک شام سبک و مقوی می خورند.

طرز تهیه باقالی پخته به روش بازاری

باقالی نگو بلا بگو! / خواص دارویی باقالی

اگر بدانید باقالی چه خاصیتی دارد همین الان دست به کار می شوید و یکی از غذا های حاوی باقالی را در برنامه غذایی تان جای می دهید. باقالی دارای اندازه زیادی ال دوپا (L DOPA) است؛ ماده ای که سال هاست در درمان پارکینسون مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از خاصیت های دیگر باقالی در کنترل پرفشاری خون است؛ بنابراین به کسانی که فشار خون دارند، خوردن آن توصیه می گردد.

باقالی بعلاوه باعث استحکام استخوان ها می گردد و این در حالی است که سلامت استخوان ها بسیار اهمیت دارد، اما ما معمولا به فکر حفظ و نگهداری آن ها نیستیم. از این به بعد به فکر ستون های بدن خودتان باشید و باقالی را وارد رژیم غذایی خود کنید تا از منگنز Manganese، پتاسیم Potassium، و ویتامین K این ماده که لازمه استخوان سازی هستند، بهره ببرید. اما این همه خاصیت های باقالی نیست؛ باقالی به خاطر وجود آهن، می تواند انرژی زیادی به شما بدهد. یک لیوان باقالی پخته شده می تواند تقریبا 14 درصد آهن مورداحتیاج روزانه شما را تأمین کند. بعلاوه آهن به شما انرژی می دهد، چون آهن برای فراوری هموگلوبین ضروری است. هموگلوبین اکسیژن را به تمام نقاط بدن می برد و آن را به سلول ها می دهد.

اگر به کمبود آهن مبتلا هستید، اکسیژن در بدن کاهش می یابد و احساس خستگی و بی حالی می کنید. این مسئله ممکن است به آنمی منجر گردد؛ بنابراین خوردن باقالی سرشار از آهن می تواند خستگی و علائم دیگر آنمی را از بین ببرد.

اما حواستان باشد، اگر به فاویسم یا G 6 PD مبتلا هستید، خوردن باقلا می تواند برایتان خطرناک باشد. دیویسین، کان ویسین و ایزورامیل موادی هستند که در باقالی وجود دارند؛ این مواد شیمیایی خاصیت اکسیدنمایندگی دارند. برای همین هم افراد مبتلا به فاویسم باید از باقالی دوری نمایند.

باقالی از نظر طب سنتی

براساس تعالیم موجود در طب سنتی، باقالی تازه از طبع سرد و تری برخوردار است. گفته می گردد رطوبت درون باقالی برای بدن بسیار مفید است. به همین خاطر سرد بودن طبع آن، بهتر است در صورت مصرف در فصول سرما نظیر پاییز و زمستان، به وسیله ادویه هایی با طبع گرم نظیر گلپر و فلفل، از نظر طبع به تعادل درآید. اما طبع گل باقالی گرم است. دم نموده گل باقالی ضد تشنج و ادرار آور است. دم نموده گل باقالی سنگ کلیه را دفع می نماید و برای قولنج های کلیوی مفید است.

پیامبر اکرم (ص) باقالی را به عنوان خوراک حضرت عیسی (ع) مطرح فرموده اند. امام صادق (ع) هم می فرمایند: باقالی، بیماری را می برد و در آن بیماری ای نیست. بعلاوه می فرمایند، استخوان های پا را استحکام و تراکم درونی می بخشد، مغز را افزون می سازد و خون تازه فراوری می نماید (کافی). این امام همام خوردن قدری پوست باقالی همراه آن را، برای پاک کردن معده مطرح فرموده اند که این نکته در فرمایش پیامبر اکرم (ص) نیز به عنوان دفع نماینده بیماری از بدن بیان شده است.

بیایید باقالی درست کنیم

برای پختن یک باقالی خوشمزه و بازاری به چیزی جز باقالی و آب احتیاج ندارید. اگر باقالی تان خشک است، بهتر است، همچون سایر حبوباتی که از شب قبل خیس می کنیم تا برای غذاهایمان استفاده کنیم، باقالی خشک را نیز پس از شستن با آب به مدت 24ساعت در داخل آب بخیسانید. یادتان نرود هر چند وقت یکبار آب آن را عوض کنید. این غذای خوشمزه جزء خوراکی های خوش طعم شب های زمستانی است که بیشتر افراد از آن خاطره ای دارند.

بعد از خیساندن باقالی حالا نوبت به پخت آن می رسد. برای این منظور قابلمه ای مناسب با حجم باقالی استفاده شده انتخاب کنید. در داخل قابلمه آب بریزید و آن را بر روی شعله گاز قرار دهید. بگذارید دمای آب به نقطه جوش خود یعنی 100 درجه برسد. توجه داشته باشید این آب نباید به هیچ عنوان قُل بزند. دلیل این موضوع آن است که در صورت قُل زدن آب به همراه پخت باقالی، سبب سفت شدن این دانه های خوشمزه خواهد شد. بهتر است دمای آب قابلمه و باقالی ها بر روی صد درجه ثابت باشد و حرارت را همچنان ملایم نموده که از قل زدن جلوگیری گردد.

در مراحل آخر پخت نمک روی باقالی ها بریزید. اگر از ابتدا نمک بزنید باعث دیرپز شدن باقالی ها می گردد، بعلاوه بهتر است، ادویه ها مثل فلفل و گلپر را در انتهای پخت باقالی بزنیم تا عطر و طمع آن ها همچنان حفظ شوند. زمانیکه باقالی پخت، به راحتی در بین دوانگشت دست له می گردد و این نشان دهنده آماده شدن آن است. بعد از پخت با مخلوط نمک و سرکه و گلپر که طعم بسیار لذیذی به باقالی پخته شده شما می دهد، از خودتان پذیرایی کنید.

*حواستان به این نکات هم باشد

توجه کنید که اگر از باقالی تازه استفاده می کنید احتیاجی به قرار دادن باقالی ها در آب نیست، کافی است باقالی را بشویید و برای پختن در قابلمه بریزید.

در آخر هم یادتان نرود که طبع باقالی سرد است و مصرف زیاد آن موجب نفخ یا سنگینی معده می گردد. بعلاوه در برخی از افراد به دلیل نقص وراثتی کمبود آنزیمی، مصرف آن می تواند منجر به تشدید کم خونی در این افراد گردد.

منبع: فارس

منبع: فرارو

به "طرز تهیه باقالی پخته به روش بازاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه باقالی پخته به روش بازاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید