چگونگی حفظ تازگی توت فرنگی

به گزارش وبلاگ سروری کیا، توت فرنگی های رسیده، پس از برداشت خیلی زود نرم و خمیری می شوند. با روشهای مناسب نگهداری، می توانید عطر و طعم خوب آنها را برای مدت زمان طولانی حفظ کنید. بنابراین، چگونگی حفظ تازگی توت فرنگی

چگونگی حفظ تازگی توت فرنگی

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

توت فرنگی های رسیده، پس از برداشت خیلی زود نرم و خمیری می شوند. با روشهای مناسب نگهداری، می توانید عطر و طعم خوب آنها را برای مدت زمان طولانی حفظ کنید. بنابراین، چگونگی حفظ تازگی توت فرنگی را بیاموزید و با این کار پیروز خواهید شد آنها را به مدت چند روز و هفته به خوبی نگهداری کنید.

طعم توت فرنگی هنگامی که به تنهایی و یا همراه با غلات صبحانه سِرو شود عالی خواهد بود. این میوه آبدار، در لیست 50 ماده غذایی رجحان قرار گرفته است که حاوی بیشترین میزان آنتی اکسیدان می باشند. بر اساس اطلاعات تغذیه ای بدست آمده، توت فرنگی حاوی میزان بالایی ویتامین C، فیبر خوراکی، فولیک اسید و منگنز است. این مواد مغذی در رژیم درمانی آرتریت، نقرس، سرطان، مسائل قلبی و سایر بیماریهای التهابی گنجانده می شوند. علاوه بر آن، توت فرنگی به کاهش آلرژی و بهبود سلامت پوست یاری می نماید.

یکی از موضوعات نگران نماینده در خصوص توت فرنگی خراب شدن خیلی زود آن است. این امر به علت پوست نازک و گوشت شیرین آن بدیهی به نظر می رسد. در تابستان، هنگامی که هوا گرم و میزان رطوبت بالا است، حتی برترین گونه های توت فرنگی در عرض دو روز به حالت نرم و حریره درمی آیند. بنابراین، فایده ای ندارد که آن را به میزان زیاد خریداری و یا در مقادیر بالا برداشت کنیم. اما خرسند خواهید شد که بدانید با بکار بستن چند نکته ساده نگهداری، قدمی بزرگ در جهت افزایش عمر مفید این میوه فاسد شدنی برخواهید داشت.

نکاتی جهت حفظ تازگی توت فرنگی

بسیار خوب، برترین روش نگهداری این میوه، به این امر بستگی دارد که آیا علاقه داشته به مدت کوتاه آنها را نگهداری کنید و یا تمایل دارید طولانی مدت آنها را ذخیره نمایید. با در نظر گرفتن این حقیقت که خراب یا فاسد شدن توت فرنگی به وسیله باکتریهایی انجام می شود که از قند موجود در میوه تغذیه می نمایند، روشهای نگهداری بر آهسته ساختن رشد باکتری تأکید دارد. نکات حفظ تازگی توت فرنگی در ادامه مورد بحث قرار گرفته اند:

چنانچه قصد برداشت توت فرنگی از باغ را دارید، آنها را زمانی بچینید که به مرحله مناسب رسیده باشند. توت فرنگی ها را به طور مرتب مورد آنالیز قرار داده و پیش از آنکه بیش از حد رسیده شوند، آنها را برداشت کنید. رنگ آنها بایستی زنده و خوشرنگ بوده، سفت، درشت و آبدار و عطر قوی داشته باشند.

در صورت خرید توت فرنگی، آنها را از بازارچه کشاورزی محلی بخرید. همانطور که انتظار می رود، آنها تازه تر از انواع وارداتی می باشند. البته می توانید توت فرنگی غیر محلی را جهت مصرف فوری خریداری نمایید.

بافت، رنگ و عطر و بوی توت فرنگی را پیش از خرید آنالیز کنید. انواعی را انتخاب کنید که دارای کلاهک سبز و ساقه تازه باشند که نشان دهنده تازگی آنها است. چنانچه نرم و کدر همراه با لکه باشند، آنها را خریداری نکنید به این علت که پیش از این خراب و فاسد شده اند.

سعی کنید توت فرنگی های برداشت شده و یا خریداری شده از مغازه را پیش از ذخیره و نگهداری آنها مورد آنالیز قرار دهید. مراقب نقاط نرم و رشد کپک قارچی بر روی توت فرنگی باشید. میوه های خمیری و نرم را به دور اندازید، در غیر این صورت قارچ یا کپک را به سایر توت فرنگی ها سرایت می دهند.

هرگز دچار اشتباه شستن توت فرنگی نشوید، مگر آنکه بخواهید آنها را بلافاصله مصرف کنید.

میوه هایی که پوست بسیار نازکی دارند، به سرعت آب را به خود جذب می نمایند. این امر رطوبت آنها را افزایش داده و نه تنها عطر و طعم میوه را کاهش می دهد، بلکه موجب خراب و فاسد شدن سریع آن هم می شود.

نگهداری توت فرنگی های تازه در یخچال برترین کار خواهد بود به این علت که عمر مفید آنها را حدود یک هفته و نه بیشتر از آن، طولانی تر می نماید. به این علت که دمای پایین در کاهش سرعت رشد باکتریها و نه در متوقف ساختن رشد آنها عمل می نماید.

به طور خلاصه، فاسد شدن میوه به وسیله باکتریها و آنزیمهای مترشحه از آنها باز هم در شرایط دمایی پایین رخ می دهد، اما این میزان بسیار آهسته خواهد بود. در نتیجه، انتظار می رود که آنها را در مدت زمان گفته شده (یک هفته) با برترین طعم و مزه مصرف نمایید.

جهت حفظ تازگی توت فرنگی در یخچال، می توانید از ظروف هوابندی شده که پوشیده از دستمال کاغذی بوده و یا کیسه های زیپ دار، بهره ببرید. می توانید توت فرنگی ها را (همراه با کلاهکهای سبز آنها) در ظروف و یا کیسه قرار داده و آنها را در کشوی مخصوص میوه در یخچال نگهداری کنید.

چگونه توت فرنگی را در یک صافی یا آبکش به صورت تازه نگهداری کنیم؟ یک کاغذ جاذب رطوبت در ته آبکش قرار دهید. به آرامی توت فرنگی ها را در یک لایه قرار داده و یک دستمال کاغذی بر روی لایه اول گذاشته و سپس لایه دیگر را بچینید. کاغذ رطوبت اضافی را از توت فرنگی ها جذب می نماید.

نگهداشتن توت فرنگی ها در آبکش اجازه داده هوا میان میوه ها جریان داشته باشد، در نتیجه رطوبت اضافی و گرمای ایجاد شده را کاهش می دهد. از آنجا که باکتریها به خوبی در گرما و رطوبت بالا رشد می نمایند، پایین آوردن این عوامل به تأخیر در رشد باکتریایی یاری می نماید.

در شرایطی که بخواهید توت فرنگی ها را برای مدت زمان طولانی نگهداری کنید، فریز کردن تنها روش حفظ تازگی آنها برای دوره زمانی طولانی تر است. توت فرنگی های بریده شده یا خرد شده را در کیسه ریخته و یک لایه شکر قهوه ای جهت پوشش بر روی آن اضافه کنید. این روش مدت زمان نگهداری توت فرنگی را حدود 6 ماه افزایش می دهد.

در بازار می توانید با توت فرنگی خشک شده به روش انجماد (خشک انجمادی) برخورد داشته که تاریخ مصرف آن به سال ذکر شده است. خشک کردن به روش انجماد مواد غذایی فاسد شدنی در خانه عملاً امکان پذیر نیست. فرایند انجماد آنها، در پی کاهش فشار اطراف تا میزان ای که یخ به طور مستقیم به بخار تبدیل شود، انجام می شود. مواد غذایی که به این روش حفظ شده اند، نسبت به میکروبهایی که عوامل فساد غذا به حساب می آیند، دیگر قابلیت نفوذ نخواهند داشت.

گرچه توت فرنگی های خشک شده به روش انجماد جهت افزایش عمر مفید آنها به خوبی عمل می نماید، طعم و مزه توت فرنگی ها تا حد زیادی کاهش می یابد. بنابراین، می توانید توت فرنگی هایی را بخرید که به تازگی از مغازه محل خود برداشته شده باشند و نکات نگهداری فوق الذکر را در خصوص آنها بکار بندید. این توت فرنگی های بسیار مغذی را به عنوان میان وعده سالم در بین وعده های غذایی بهره ببرید. و پیش از آنکه نرم شوند، از آنها جهت تهیه مربا، مافین، پای یا کیک، اسموتی (نوعی نوشیدنی) استفاده نموده و یا صرفاً بر روی سالاد اضافه کنید.

منبع: راسخون

به "چگونگی حفظ تازگی توت فرنگی" امتیاز دهید

1 کاربر به "چگونگی حفظ تازگی توت فرنگی" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونگی حفظ تازگی توت فرنگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید