کامپوزیت دندان برای چه کسانی مناسب است؟
به گزارش وبلاگ سروری کیا، کامپوزیت دندان می تواند یک راه چاره سریع و مقرون بصرفه برای حل مسائل دندانی و اصلاح لبخند شما باشد. مزایای متعدد کامپوزیت دندان می تواند هر کسی را به استفاده از این روش درمانی ترغیب کند. با اینحال کامپوزیت ممکن است برای بعضی از افراد مناسب نباشد. در واقع برای بهره مندی از مزایای کامپوزیت دندان و ماندگاری حداکثری آن ضروری است متقاضی دریافت کامپوزیت شرایط و ویژگی هایلازم را داشته باشد. در مطلب امروز به شما خواهیم گفت که کامپوزیت دندان برای چه کسانی مناسب است و برای چه افرادی توصیه نمی گردد.
کامپوزیت دندان چیست؟
کامپوزیت دندان چیست؟ کامپوزیت یک ماده خمیر مانند و همرنگ دندان است که در امور زیبایی و ترمیمی دندان ها به کار می رود.
کامپوزیت دندان می تواند به عنوان یک ماده پر نماینده جایگزین آمالگام گردد و یا صرفا برای اصلاح لبخند و زیباتر کردن دندان ها به کار رود. درمان با کامپوزیت دندان کوتاه و سریع است و از نظر هزینه مقرون بصرفه می باشد. کامپوزیت ها رنگ های متنوعی دارند و می توانند به راحتی با سایر دندان ها هماهنگ شوند. شما می توانید از کامپوزیت روی تمام دندان ها و یا فقط بعضی از دندان هایتان بهره ببرید، بدون آنکه لبخندتان غیرطبیعی و مصنوعی به نظر برسد.
کاربردهای کامپوزیت
کامپوزیت کاربردهای متنوعی دارد که مهم ترین آنها شامل موارد زیر هستند:
- درمان پوسیدگی ها و پر کردن حفره های دندانی
- رفع شکاف ها و فواصل بین دندانی
- پوشاندن لکه ها و تغییر رنگ دندان
- رفع کردن شکستگی و لب پرشدگی دندان ها
- رفع شلوغی و نامرتبی جزئی دندان ها
- اصلاح فرم و سایز دندان ها
- پر کردن دندان های جلو
کامپوزیت برای چه افرادی مناسب است؟
کامپوزیت دندان برای افرادی مناسب است که ویژگی های زیر را دارا باشند:
- باید دندان ها و لثه های سالمی داشته باشند. این بدان معناست که فرد باید ساختار دندانی کافی داشته باشد تا مواد کامپوزیت به آن بچسبد و نباید هیچ گونه عفونتی در دندان یا لثه او وجود داشته باشد.
- افرادی که بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت می نمایند.
- کسانی که از مسائل دندانی خفیف و جزئی دارند و شدت مسائل دندانی شان در حدی نیست که به روش های دیگری نظیر ارتودنسی احتیاج داشته باشند.
- افرادی که ریشه دندان هایشان در اثر تحلیل لثه نمایان شده است.
- کسانی که عادات نامناسبی مانند دندان قروچه و یا استفاده ابزاری از دندان ها ندارند.
- افرادی که ساختار و مینای دندان آنها سالم و به قدر کافی می باشد.
- کسانی که فواصل بین دندانی جزئی دارند و دندانپزشک تشخیص داده است که با کامپوزیت قابل رفع است.
- افرادی که دندان های کج و نامرتب دارند اما این کجی چندان شدید نیست.
- افرادی که در پی یک روش سریع و مقرون بصرفه برای رفع مسائل دندانی شان هستند.
- افرادی که هزینه محدودی برای درمان دندان هایشان دارند (هزینه کامپوزیت در مقایسه با سایر روش های دندانپزشکی مقرون صرفه است).
- کسانی که وقت و حوصله کافی برای مراجعات متعدد به دندانپزشکی را ندارند.
- کسانی که قادر هستند برای مراقبت و افزایش ماندگاری کامپوزیت، محدودیت هایی در رژیم غذایی شان اعمال نمایند (مانند عدم مصرف مواد غذایی بسیار ترد و سفت و کاهش مصرف مواد غذایی رنگی).
کامپوزیت برای چه افرادی مناسب نیست؟
اگر مشکل دندانی شما شدیدتر است، کامپوزیت دندان ممکن است درمان مناسبی نباشد. به عنوان مثال پر کردن با آمالگام می تواند راه حل بهتری برای ترمیم حفره های بزرگتر باشد، روکش گزینه بهتری برای ترک های دندانی شدیدتر است و درمان ارتودنسی بهتر و موثرتر می تواند دندان های شدیدا بهم ریخته را مرتب کند.
به طور کلی افرادی که شرایط زیر را دارند، اغلب کاندیدای مناسبی برای کامپوزیت نیستند و نمی توانند دندان های خود را کامپوزیت نمایند:
- افرادی که جنس دندان هایشان به گونه ای است که تمایل به لکه شدن و تغییر رنگ در طول زمان دارد.
- افرادی که تغییر رنگ های شدید و لکه های دندانی بسیار تیره دارند که با کامپوزیت قابل پوشاندن نیست.
- بیمارانی که دندان قروچه دارند یا فک خود را فشار می دهند و به همین علت، دندان های کامپوزیتی برای این افراد، بیشتر در معرض خطر ترک خوردگی و شکستگی هستند.
- افرادی که عادت دارند از دندان هایشان استفاده ابزاری نمایند. به عنوان مثال از دندان ها برای باز کردن درب نوشابه، جویدن ته اتوماتیک، گاز زدن یخ، شکستن آجیل و … استفاده نمایند. کامپوزیت دندان این افراد، دوام چندانی نخواهد داشت و خیلی زود دچار شکستگی و ترک خوردگی می گردد.
- کسانی که دندان های بسیار کج و نامرتب دارند زیرا کامپوزیت، امکان محدودی برای صاف کردن دندان های کج دارد و نمی تواند در موارد شدید کجی و شلوغی دندان ها به کار رود.
- افرادی که مواد و استخوان کافی در دندان طبیعی آنها باقی نمانده است تا کامپوزیت روی آن چسبانده گردد.
- کسانی که نمی توانند یک روال مراقبت دهان و دندان منظم و دقیق را دنبال نمایند.
- افرادی که به بیماری های لثه و عفونت دهانی درمان نشده مبتلا هستند.
حرف آخر
کامپوزیت دندان می تواند برای اصلاح عیوب ظاهری لبخند شما و یا پر کردن حفره و پوسیدگی های نه چندان بزرگ مورد استفاده قرار گیرد اما قبل از بهره گیری از این درمان زیبایی سریع، غیرتهاجمی و ارزان ضروری است کاندید مناسبی برای آن باشید. دندانپزشک پیش از آغاز فرایند درمان با کامپوزیت، دندان ها و لثه های شما را ارزیابی می نماید و با پرسیدن چند سوال تشخیص می دهد که گزینه مناسبی برای دریافت کامپوزیت هستید یا خیر. به طور کلی شما باید دندان ها و لثه های سالمی داشتید و مسائل دندانی تان شدید و گسترده نباشد.
با توجه به جدول قیمت و هزینه کامپوزیت دندان که در سایت کلینیک دندانپزشکی سریتا منتشر شده است، از آنجایی که هزینه کامپوزیت دندان نسبت به سایر درمان های دندانپزشکی بسیار مناسب است، متقاضیان دریافت آن روز به روز بیشتر می شوند. با اینحال برای آنکه حداکثر بهره را از این درمان ببرید و کامپوزیت هایتان ماندگاری و دوام قابل قبولی داشته باشند، ضروری است ابتدا کاندید مناسبی برای دریافت کامپوزیت باشید.
منبع: یک پزشک